BOLJI LAKERSI

D'Antoni i Gasol o novoj ulozi Bryanta: Pronašli smo nešto što funkcionira

28.01.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon dvije uzastopne domaće pobjede (Utah, Oklahoma City) stvari djeluju puno pozitivnije u redovima Los Angeles Lakersa iako su i dalje tek 10. u poretku Zapadne konferencije NBA lige

Trenutačno su košarkaši Lakersa na omjeru pobjeda i poraza 19-25, ali u posljednje dvije utakmice ukazalo im se svjetlo na kraju tunela, i to nakon što su promijenili filozofiju igre. Naime, Kobe Bryant prestao je forsirati šut i posvetio se razigravanju momčadi, pa je tako u zadnje dvije utakmice upisao po 14 asistencija. Lakersi ove sezone imaju omjer 13-3 kada Bryant uputi 19 ili manje šuteva prema košu, a 6-22 kada ispuca 20 ili više lopti.

kobe bryant
Trenutačno radimo dobar posao, iskreni smo jedni s drugima i računamo jedni na druge

'Kobe sve započinje. Nije forsirao šut i distribuirao je loptu. Igrao je i sjajnu obranu. Sve započinje s njim, ali i svi ostali pridonose', rekao je trener Lakersa Mike D'Antoni.

'Trenutačno radimo dobar posao, iskreni smo jedni s drugima i računamo jedni na druge. To je velika razlika. Pokušavam se razviti i pronaći ono što nam treba kao klubu', komentirao je Bryant, koji je protiv Thundera iz igre gađao 8-12, te je ukupno zabio 21 koš.

'Pronašli smo nešto što funkcionira, to je sigurno i nešto zbog čega se možemo dobro osjećati. Mislim da način na koji sada igramo može biti jako uspješan', dodao je Pau Gasol