PREKID U 3. RUNDI

Čudesan preokret i nevjerojatna pobjeda Cro Copa!

11.04.2015 u 22:22

Bionic
Reading

Vrhunac borilačke priredbe UFC-a u Krakowu bio je meč između Mirka Filipovića i Gabriela Gonzage koji je opravdao očekivanja, a na kraju je slavio hrvatski borac prekidom u trećoj rundi

Cro Cop se uspio revanširati Gabrielu Gonzagu za poraz iz 2007. iako je u prvih deset minuta izgledalo kako će pobjeda otići na stranu brazilskog borca. No Filipović je pronašao snage za veličanstveni preokret o kojem će se dugo pričati.

S tribina je od prve runde odjekivalo 'Mirko, Mirko'. Dvorana je bila na strani našeg borca. Oba gladijatora počela su oprezno, no Cro Cop u dvije minute nije uputio ozbiljniji udarac. Gonzaga je bio aktivniji i srušio ga je na pod. Naš borac se na trenutak izvukao opasnosti od poluge na nozi, ali je i dalje bio u podređenom položaju. I tako sve do kraja prve runde.

Ni u drugoj rundi nije bilo ništa bolje. Cro Cop je promašio prvi pokušaj high kicka, a uskoro je opet završio na podu. Brazilac mu je sjeo na prsa te ga je udarao šakama i laktovima. Srećom, Cro Cop je izdržao, ali je drugih pet minuta završio okrvavljen i s posjekotinom iznad oka. Pobjeda je bila daleko.

I zatim u trećoj rundi nevjerojatan povratak Mirka. U stajaćem položaju s par točnih udaraca laktom uzdrmao je Gonzagu koji je pao, a Mirko više nije oklijevao, bacio se na Brazilca i udarao ga. Gonzagi više nije bilo spasa, jer je hrvatski borac nastavio precizno pogađati šakama i laktovima svojeg protivnika koji se više nije mogao braniti. Sudac je na kraju zaustavio borbu i slavlje u Mirkovom kutu moglo je početi.

'Pozdravljam sve Hrvate u dvorani, koji su došli dovde, sve koji su navijali za mene. Poseban pozdrav ekipi iz Privlake. Napravili smo plan prije borbe. Trebao sam ostati miran. Trenirali smo kako se obraniti laktova i kako ih koristiti. Upalilo je. Prvo se idem istuširat i idem kući. Odmorit ću se, a onda se vidimo ponovno', rekao je Cro Cop odmah poslije meča.


UFC Fight Night 64 - rezultati

Mirko Filipović def. Gabriel Gonzaga – KO (R3, 2:50)
Jimi Manuwa def. Jan Blachowitz - jednoglasna sudačka odluka
Pawel Pawlak def. Sheldon Wescott - jednoglasna sudačka odluka
Maryna Moroz def. Joanne Calderwood - SUB (R1, 1:30)
Leon Edwards def. Seth Baczynski - KO (R1, 0:08)
Bartosz Fabinski def. Garreth McLellen- jednoglasna sudačka odluka
Sergio Moraes def. Mickael Lebout - jednoglasna sudačka odluka
Yaotzin Meza def. Damian Statiak - jednoglasna sudačka odluka
Anthony Hamilton def. Daniel Omielanczuk- jednoglasna sudačka odluka
Aleksandra Albu def. Izabela Badurek - SUB (R2, 3:34)
Steven Ray def. Marcin Bandel - KO (R2, 1:35)
Taylor Lapidus def. Rocky Lee- jednoglasna sudačka odluka