Bačen u Jezero

CSKA neugodno iznenadio Ivicu Olića; bivši Vatreni ovako nešto od ruskog prvoligaša nije očekivao, a nakon svega je poslao i poruku svima u klubu

16.06.2021 u 07:58

Bionic
Reading

Ivica Olić dobio je otkaz u CSKA Moskvi nakon samo devet utakmica provedenih u klubu

Ivica Olić više nije trener CSKA Moskve. Moskovski je klub to objavio na svojim službenim stranicama, a nešto kasnije se oglasio i sami Olić. Legendarni hrvatski reprezentativac koji je sada u trenerskim vodama ruski je klub preuzeo u travnju ove godine, ali neće ga voditi i u idućoj sezoni kako se nadao.

Klub je preuzeo na petom mjestu na tablici s jednakom brojem bodova kao i trećeplasirani Lokomotiv i osam bodova manje od prvog Zenita. Na kraju je Zenit imao 15 bodova ispred CSKA, a Lokomotiv šest, dok je ekipa Ivice Olića sezonu završila na šestom mjestu i ostala bez Europe. Olić se nakon sezone vratio u reprezentaciju u dogovoru s klubom kojeg je nakon Eura trebao nastaviti voditi. Ipak, to se neće dogoditi.

'Iskoristio bih priliku da vas informiram o raskidu ugovora s CSKA Moskvom. Danas sam stigao u klub i odradio sastanak. Nakon razgovora klub je odlučio raskinuti našu suradnju. Glavni je razlog različita vizija rada i budućnosti prve momčadi', rekao je Olić za službenu stranicu CSKA pa dodao:

'Žao mi je zbog ovakvog ishoda jer sam se pripremao i s velikim entuzijazmom čekao novu sezonu. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svima u klubu i navijačima zbog fantastinog iskustva i ugodna dva mjeseca koliko sam proveo u klubu. Svima u CSK-a i cijeloj armiji navijača želim zdravlje, sreću i puno uspjeha', rekao je Olić.

Hrvatski trener je ekipu CSKA vodio u devet utakmica i upisao četiri pobjede i četiri poraza, uz jedan remi. O Olićevoj situaciji se još krajem svibnja oglasio i slavni ruski trener Valerij Gazajev koji je 2005. upravo s CSKA osvojio Kup UEFA.

'Olića su bacili u jezero. Ako ispliva, super, a ako ne, utopio se. Sada je on odgovoran za sve neuspjehe', rekao je Gazajev i poprilično točno opisao što se dogodilo Oliću.