JUNAK KANADE

Crosby: Sve ovo izgleda nestvarno

01.03.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Kanada je nakon produžetaka osvojila olimpijsko zlato u hokeju na ledu sa 3:2 pobjedom protiv najvećih rivala Amerikanaca. S jedne strane veselje, a s druge tuga. I da je završilo drukčije, bilo bi zasluženo

Utakmicu vrijednu zlata odlučio je onaj od koga se to i očekivalo. Sidney Crosby, kanadska zvijezda, nakon sedam minuta i 40 sekundi u produžetku zabio je zlatni gol i donio veselje svojim sunarodnjacima.

'Sve ovo još izgleda kao nestvarno. Kao u snu. U produžetku smo bili silno motivirani, a to nas je dovelo do ovog nevjerojatnog osjećaja. Za ovo smo naporno radili. Sanjate ovakvu priliku i ovakav scenarij', rekao je Crosby.

Amerikanci su do finala stigli bez poraza. Igrali su sjajno, no na kraju su uzeli srebro. Ta kolajna ipak nije zadovoljila njihove ambicije.

'Jednog dana ćemo biti ponosni na ono na što smo postigli, ali moram biti iskren i reći da smo došli po zlato. Zato će biti teško progutati ovaj poraz', izjavio je nakon susreta kapetan SAD-a Jamie Langenbrunner, a njegov suigrač u obrani Jack Johnson je dodao:

'Ovo je bila najveća utakmica za svakoga od nas i zato je nešto takvo teško prihvatiti. Bili smo samo jedan gol daleko od zlatne medalje.'