LOŠE SE PIŠE SUZUKAWI

Cro Cop ima odgovor: puno boksa, high-kick i middle-kick

27.12.2012 u 21:28

Bionic
Reading

Na Silvestrovo 2012. godine, u japanskoj će se prijestolnici predstaviti dva hrvatska borca. Jedan koji već ima status legende, Mirko Filipović, te drugi koji se nada da je na dobrom putu postati isto - Ivan Jurković

Cro Cop će se boriti po MMA pravilima na eventu INOKI BOM-BA-YE 2012. Mirko će se boriti u glavnom meču večeri u Rygoku Sumo Areni, istoj onoj dvorani u kojoj je prije dva mjeseca svladao Amerikanca Randyja Blakea u osmini finala K-1 Grand Prixa.

Prijenos će biti na Novoj TV, za za portal Gol.hr Mirko Filipović je prije puta u Japan rekao.

'Forma je izvrsna, ozljeda nema usprkos onoj našoj legendarnoj košarci. Jedino je Stipe Damjanović slomio rame i završio na operaciji. Ovim ga putem pozdravljam'.

Od bivšeg sumo borca, Shinichija Suzukawe, koji je i viši i teži, ne strahuje.

'Pokušat će me zatvoriti u kut zbog svoje snage, ali neće mu uspjeti. Ako budemo na podu, ja ću biti gornji. Puno boksa, high-kick i middle-kick, to će biti moj odgovor', rekao je Cro Cop u zagrebačkoj zračnoj luci.


Na istom letu bio je i Ivan Jurković, ali koji će nastupiti u puno većoj dvorani. U Saitama Areni održat će se možda i najjači kick-boks turnir u povijesti. Ni legendarni K-1 Grand Prix nikad nije imao takvu konkurenciju, a među 16 najboljih teškaša današnjice nalazi se i borac kojeg mnogi vide kao jedinog legitimnog nasljednika Cro Copa. Naravno, stigli su komplimenti.

'On je jedan krasan mladić i veliki talent. Čeka ga težak posao u Saitami. Želim mu svu sreću.''

Jurkovićev prvi protivnik na Glory World Series Grand Slamu je Anderson 'Braddock' Silva, a tamo su još Semmy Schilt, Peter Aerts i Remy Bonjasky koji zajedno imaju čak 10 K-1 Grand Prix naslova.

'Jedva čekam borbu, maksimalno sam spreman. Opasan je protivnik, ima fizičku prednost. Taktika je zauzeti sredinu ringa i ne ozlijediti se jer će biti, ako Bog da, više mečeva u večeri', dodao je Igor i ponosno poručio.

'Sa svojim idolom idem u Japan i nadam se da ću poput njega ostaviti dobar dojam na Japance', rekao je Igor Jurković za Novu TV.