SERIE A

Crno-plavi dio Milana već slavi, Inzaghijeva momčad melje sve pred sobom

01.04.2024 u 23:17

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 30. kola talijanske Serie A Inter je kao domaćin svladao Empoli s 2:0 i došao do 14 bodova prednosti drugoplasiranim Milanom u borbi za naslov prvaka.

Federico Dimarco je na isteku 5. minute doveo Inter u vodstvo, a pobjedu momčadi Simonea Inzaghija potvrdio je u 81. minuti Alexis Sanchez.

Interu je to 25. pobjeda u ovoj sezoni Serie A te sada milanska momčad ima 79 bodova. Čak 14 bodova manje ima drugoplasirani Milan (65), dok trećeplasirani Juventus (59) zaostaje za 20 bodova. Četvrta je Bologna (57) sa samo dva boda manje od Juventusa.

Nogometaši Leccea i Rome odigrali su utakmicu bez pobjednika i bez pogodaka. Gosti iz Rima su dominirali u posjedu, ali momčad Leccea je bila opasnija kad je imala loptu u nogama. Statistika je tako pokazala 27 udaraca domaćina, šest unutar okvira, dok su Romini igrači zapucali deset puta, od toga su triput zaposlili domaćeg vratara Falconea.

Povremeni hrvatski reprezentativac Marin Pongračić odigrao je cijelu utakmicu kao stoper u momčadi Leccea.

Utakmice između Cagliarija i Verone te Sassuola i Udinesea završile su bez pobjednika, a svaka je momčad postigla po jedan pogodak. 

Verona je povela u Cagliariju golom Federica Bonazzolija u 30. minuti, a bod domaćoj momčadi donio je Ibrahim Sulemana pogotkom u 74. minuti.

Oba pogotka u dvoboju Sassuola i Udinesea pala su u završnici prvog poluvremena. Domaćin je poveo u 41. minuti golom Gregoirea Defrela, a tri minute poslije izjednačio je Florian Thauvin.