Vikend Vatrenih by psk

Ćorluka otkrio što je prvog dana izborniku Daliću dao do znanja, a dotakao se i Modrića

11.10.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Gost emisije 'Vikend Vatrenih' MAXSport televizije i voditeljice Valentine Miletić bio je pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka

Vedran Ćorluka - jedan od pomoćnika izbornika Zlatka Dalića - u emisiji 'Vikend Vatrenih' za MAXSport televiziju prisjetio se igračkih dana i poraza od Turske na Europskom prvenstvu, govorio je o bivšim suigračima iz reprezentacije koji su priključeni stožeru, a osvrnuo se i na nadolazeće susrete s Turskom u Osijeku u četvrtak 12. listopada (20.45) te s Walesom u Cardiffu u nedjelju 15. listopada (20.45).

Osvrnuo se i na posljednju utakmicu protiv Turske i pobjedu Hrvatske 2:0 na gostovanju u okviru kvalifikacija za Euro 2024.

>> Vedran Ćorluka progovorio o svojoj novoj velikoj ljubavi

'Bila je to jedna od naših slabijih utakmica, no bolji smo od njih i individualna kvaliteta nam je donijela tri boda. To nam treba biti upozorenje pred utakmicu u Osijeku. Uđemo li u susret kao u Bursi, imat ćemo velikih problema jer i oni imaju kvalitetne pojedince', rekao je Ćorluka.

No kad su predstojeće dvije utakmice kvalifikacija u pitanju, jasno je da su ozljede napravile veliki problem. Pogotovo ona Andreja Kramarića:

'Stvarno moram priznati da su se dogodile različite situacije. Imamo neke ozljede, a i Marko (Livaja) se nažalost oprostio od reprezentacije, što poštujemo. Što se tiče ozljeda, vidjet ćemo kakvo je stanje s Petkom (Bruno Petković). Što se tiče Kramarića, njega sigurno neće biti i nedostajat će nam takav napadač. Uvijek je bio netko na koga se može računati. Koliko imam podataka, on je u 36 utakmica zaredom igrao za reprezentaciju bez ozljede i bez pauze, tako da ćemo bez njega imati manjak kvalitete, ali mislim da se zbog svih ostalih koji su tu, i Petra (Musa) i Belje, koji je priključen, ne trebamo bojati. To je momcima prekrasna šansa da igraju kao u svojim klubovima. Jer da tako ne igraju, ne bi bili tu', kazao je Ćorluka te se dotakao i povratnika Josipa Brekala:

Cijeli VIDEO intervju pogledajte u prilogu:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/tportal

'Josip je bio s nama, pa jedan period nije bio… Slično kao i Ivanušec, jer kad nisi na nivou koji treba A reprezentacija, nećeš biti tu. Ali kad igraš dobro i kad radiš kako oni rade u ovom trenutku, nikog se ne zaboravlja. Ovaj stožer nikad neće zakinuti onoga tko igra dobro, a to se pokazalo s Josipom, kojem je ovo velika šansa da napravi isto što i Ivanušec.'

Naravno, intervju nije mogao proći bez pitanja o Luki Modriću, bez kojeg je igra Vatrenih u veznom redu – nezamisliva. S obzirom na to da se Ćorluka i Modrić dugo znaju, još od mlađih kategorija Dinama, zanimljivo je bilo čuti njegovo mišljenje. Smeta li Luki to što ga mnogi otpisuju čim ne dobije priliku u Real Madridu?

'Luka je jednostavno Luka i tu nema dileme. Ako igraš u Realu, normalno je da si pod povećalom, i kad igraš dobro i kad igraš loše. Pogotovo kad je ovakva situacija gdje se, kad ne igraš dvije utakmice zaredom, stvaraju imaginarne situacije i govori se o nekim problemima. Luka je to dobro prihvatio, razgovara s trenerom, zna koji su njegovi zadaci i što trener od njega očekuje. Mislim da ga odlično dozira, što je puno bolje za nas (reprezentaciju) jer ne dolazi iscrpljen kao dok je non-stop igrao za Real, iako on to voli. U idealnom je stanju da odigra obje utakmice po 90 minuta.'

Dotakao se Ćorluka, koji je godinu dana mlađi od Modrića, i svog odlaska u mirovinu. Na pitanje kad je osjetio da mu je došao kraj igračke karijere, kad je to 'kliknulo', rekao je:

'Teško je to sad reći da je nešto kliknulo, jer imao sam nekih problema s tetivama, pa te počne boljeti druga tetiva… (imao je operaciju Ahilove tetive na desnoj nozi 2017., op.a.). Pa odeš kod doktora i on ti kaže da bi ti i druga tetiva mogla puknuti. Nije ti zanimljivo baš u tim godinama, a imao sam 35, prolaziti godinu dana liječenja. A opet ne znaš što nosi 36. godina i hoćeš li se moći vratiti u tim godinama. Dakle kod mene je to bilo najviše zbog ozljeda, iako sam razmišljao šest mjeseci ranije o tome da ću se ostaviti nogometa, ali tad nisam znao da ću biti ovdje gdje jesam, jer to je došlo iznenada. Iako sam u početku bio dosta skeptičan', kazao je Ćorluka, dodavši:

'Dala (Zlatko Dalić) me pozvao kad je otišao Ola (Olić) da atmosfera u ekipi bude dobra, ali iskreno, mene to nije nikad zanimalo. Volim aktivno sudjelovati i da mogu reći svoje mišljenje, a hoće li me poslušati ili ne, to je na izborniku. Ali to sam dao do znanja, da želim biti aktivan, a ne samo zbog atmosfere', iskren je bio Ćorluka te je dodao da svi pomoćnici u stožeru aktivno sudjeluju s izbornikom u analizi taktike te da uvijek 'jedan drugom u lice kažu ako je nešto krivo'.

Na kraju intervjua naglasio je da mu je drago i ponosan je na to što je ambasador udruge 'Pokaži srce'.

Standings provided by Sofascore
  • +12
Trening reprezentacije Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL