KAKVE KOMPLIKACIJE!

Čini se nestvarno, ali je moguće - Armenija može izravno na Euro!

16.10.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Dan nakon poraza Hrvatske od Walesa u Cardiffu 1:2 u sklopu kvalifikacija za Euro prave se računice kako Hrvatska može izravno osigurati vizu za Njemačku, a to joj osigurava plasman je jedno od prva dva mjesta.

Svi u tim kalkulacijama spominju Tursku i Wales, ali zaboravljaju Armeniju koja do kraja kvalifikacija igra kod kuće s Walesom te u posljednjem kolu gostuje na Maksimiru kod Hrvatske, moguće i pred praznim tribinama.

Što nam donosi studeni? U subotu 18. studenog igrat će Latvija i Hrvatska te Armenija i Wales. Ako pobijede i Armenija i Hrvatska poredak u skupini uoči posljednjeg kola bi bio: Turska 16, Hrvatska 13, Armenija 10, Wales 10 bodova. Treba naglasiti kako su Armenci na gostovanju bili bolji od Walesa što im u slučaju nove pobjede u međusobnom susretu daje prednost u poretku.

Tri dana kasnije Armenija gostuje na Maksimiru. Pobjeda Armenije u tom dvoboju od dva gola razlike značila bi, neovisno o rezultatu utakmice Wales - Turska, da će Armenci završili natjecanje na drugom mjestu u skupini i otići na Euro.

Kada bi Velšani zadnjem kolu svladali Turke, onda bi se zatvorio krug s tri reprezentacije s po 13 bodova, a u tom krugu najbolja bi bila Armenija (s tri pobjede: dvije protiv Walesa i jednom protiv Hrvatske). Ako bi Wales odigrao neriješeno ili izgubio od Turske, tada bi Armencima trebao trijumf od dva razlike u Zagrebu za odlazak na Europsko prvenstvo.

Zato Armence nikako ne valja podcijeniti niti stvari uzimati zdravo za gotovo.

Završno, Hrvatskoj bi idealan bio neriješen rezultat u susretu Armenije i Walesa.

Standings provided by Sofascore