REPEŠA BOLJI OD SPAHIJE

Ciboni Draženov Kup, Cedeviti sudar seniora

30.09.2013 u 14:10

Bionic
Reading

U trećem izdanju Kupa Dražena Petrovića košarkaši Cibone obranili su titulu pobjednika iako su seniori Cedevite održali pravu lekciju aktualnim prvacima Hrvatske pobjedom 82:61

Identično kao i prošle godine Cibona je u košarkaškom domu koji nosi Draženovo ime titulu pobjednika osigurala pobjedama kadeta te juniora za vodstvo 2-0 tako da je završna utakmica u kojoj su se sučelili seniori rezultatski bila nevažna.

No, obzirom da su na klupama seniorskih momčadi Cibone i Cedevite dva ponajbolja hrvatska, Neven Spahija i Jasmin Repeša, kvalitetna košarka je bila zajamčena. Stoga i ne čudi što je na utakmicu došlo oko 4000 gledatelja koji su mogli uživati u vrlo kvalitetnoj košarci.

Nakon sjajnih 40 minuta igre, u kojoj je bilo pregršt atraktivnih poteza, Cedevita je pobijedila 82:61. Nakon tri četvrtine utakmice bilo je već 17 razlike za Cedevitu koja je preostalih 10 minuta odradila rutinski.

Kod Cedevite odličan dojam ostavio je 19-godišnji centar Jusuf Nurkić sa 13 koševa. Uz njega novi igrači Tomislav Zubčić (13 koševa) i Ivan Ramljak (11 koševa) bili su najefikasniji. Marko Tomas nije igrao zbog ozljede.

Kod Cibone najefikasniji je bio Jerel Blassingame sa 10 koševa, a u prvom poluvremenu u dobrom izdanju pokazao se novi Amerikanac Matt Jenning sa 7 koševa. No, u nastavku nije mogao naći odgovor na agresivnu obranu (u nastavku je ubacio samo 2 koša).

Rezultati

Kadeti: Cibona-Cedevita 66:61 (1-0)
Juniori: Cibona-Cedevita 97:69 (2-0)
Seniori: Cibona-Cedevita 82:61 (2-1)