KLADITE SE PAMETNO!

Cibona od dolaska Rimca na klupu ne zna za poraz

28.11.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Vukovi će u 7. kolu Eurokupa ugostiti CEZ Nymburk. Cibosi su u posljednjem kolu u gostima kod Le Mansa ostvarili dugo čekanu europsku pobjedu pa sada s omjerom 1-5 drže pretposljednje mjesto svoje skupine. Sutrašnji protivnik na trećem je mjestu. U dosadašnjim je utakmicama Eurokupa

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Nymburk ostvario tri pobjede i isto toliko poraza. U susretu s Cibonom krajem listopada Nymburk je kod kuće slavio 84:76.

Otkako je na klupu Cibone sjeo Slaven Rimac zagrebačka momčad ne zna za poraz. Nanizali su tri pobjede i atmosfera u momčadi je odlična uoči utakmice sa Česima. Protiv Le Mansa u prošlom kolu Eurokupa Cibona je odigrala odličnu obranu i Francuzi nikako nisu uspijevali pronaći rješenja za agresivnost Cibone, dok su u zadnjoj utakmici ABA lige protiv Zadra pokazali odličnu napadačku igru i postigli čak 91 poen.

Iako više nema šanse za prolaz u momčadi Cibone odlično su se pripremili za ovu utakmicu i imaju jako veliku želju za pobjedom.

'Nymburk je odlična momčad. Radi se o napadačkoj ekipi koja je malo slabija u obrani s obzirom da imaju nešto starije i iskusnije igrače. Što se tiče napada, imaju jako dobar spacing, timing izvođenja akcija, ali i individualnu kvalitetu. Posebno su nezgodni u šuterskom dijelu gdje imaju tri igrača koji prijete s perimetra za tri poena. Unutarnja igra im je odlična s Mahalbašićem,' secirao je češku momčad trener Cibone i dodao:

'Što se nas tiče, moramo biti dobri u obrambenom dijelu. Imat ćemo svoju priliku s obzirom da iz dobre obrane možemo istrčati dosta lakih kontranapada. Obrambena tranzicija nije im najbolja i to smo kažnjavali u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo to činiti i sutra.'

U redovima Cibone trenutno sve funkcionira. Žižić i Planinić na petici pružaju odlične partije, a posebno dobro funkcionira osovina Blassingame- Žižić koja pickom vrlo dobro razbija sve obrane u zadnjim utakmicama. U zadnjim utakmicama vrlo dobre igre prikazali su i šuteri Strawberry i Jenning tako da Cibona sada zaista izgleda vrlo moćno.

Domaćim pobjedama nad Artlandom i Oostendeom Nymburk se potpuno ravnopravno priključio borbi za drugi krug. Put do njega još je dug, ali Kemzurini igrači mogu optimistično gledati prema samoj završnici. Sigurno je kako je svaka utakmica sada dvostruko važna i ništa drukčije neće biti ni danas u Zagrebu. Međutim, kako se skupina razvija, čini se kako će međusobni ogled između Nymburka i Le Mansa u Češkoj biti odlučujuć za konačan rasplet.

Nymburk je prošlog tjedna dominirao protiv Oostendea, protivnika ostavio na samo 51 poenu, što je Kemzuri ostavilo puno razloga za zadovoljstvo. Činjenica da Nymburk nije imao utakmicu u VTB ligi ovog vikenda ostavila je dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, što nije bio slučaj u prethodnim tjednima.

Ipak, Nymburk nije mirovao, u petak je odigrao prvenstvenu utakmicu u Brnu, u kojoj je samo potvrdio da je u Češkoj nedodirljiv. Novak u ligi poražen je s 26 poena razlike, međutim, konačan rezultat ni izbliza ne ocrtava razliku između ekipa. Nymburk je već do poluvremena izgradio 32 poena prednosti (51:19), u nastavku se poprilično opustio i primio čak 47 poena. Intenzitet je prilično opao, Brno će se moći pohvaliti da je dobio jedno poluvrijeme protiv prvaka.

'U drugom poluvremenu nismo uspjeli izvršavati naše zadatke. Brno se borio i njihova izvedba me je iznenadila. Za nas je ponekad teško prebaciti se između različitih stilova igre u natjecanjima u kojima sudjelujemo, jer je u VTB ligi igra fizički puno čvršća,' izjavio je Kemzura.

Nije tajna da su VTB liga i Eurokup puno važniji za Nymburk, jasno je da se teško motivirati kada ste toliko dominantni. Puno važnija utakmica slijedi danas, gostovanje u Zagrebu bit će veliki ispit trenutne forme češkog prvaka. Cibona je značajno podigla formu nakon smjene trenera, sigurno je kako bi ovo gostovanje puno bolje došlo prije nekoliko tjedana.

'Bit će to potpuno drukčija utakmica. Od trenutka kada je promijenila trenera, Cibonina igra se značajno poboljšala. Cibona igra s velikim samopouzdanjem pred domaćim navijačima. Iako smo je pobijedili na domaćem parketu, imali smo veliki problem s branjenjem brzih kontranapada. U Zagrebu se moramo fokusirati na brzu tranziciju u obranu, inače nećemo doći do uspjeha - upozorava Kemzura, koji najveću opasnost vidi u Amerikancima Strawberryju i Blassingameu te talentiranom Šariću.