ODLUKA

Cibona igra Euroligu zahvaljujući milijunima poreznih obveznika

01.06.2014 u 10:58

Bionic
Reading

Zagrebačka gradska skupština je s 29 zastupničkih glasova za i 11 suzdržanih prihvatila zaključak gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju nagodbe u postupku mirenja pred Visokim trgovačkim sudom s košarkaškim klubom Cibona. U prijevodu, šanse za financijski oporavak Cibosa i nastup u Euroligi drastično su uvećane

Kupoprodajnu cijenu od oko 43,4 milijuna kuna Grad Zagreb dijelom će podmiriti potraživanjem koje ima prema Ciboni po osnovi Ugovora o ustupanju tražbine, što ga je u prosincu 2010. sklopio sa Zagrebačkom bankom. Tim ugovorom je banka ustupila Gradu tražbinu koju ima prema Ciboni kao dužniku od 28,6 milijuna kuna s kamatama, tako da razlika za uplatu iznosi 14,8 milijuna kuna.

Ta točka uvrštena je po hitnom postupku na današnju radnu sjednicu Gradske skupštine i odmah na početku izazvala veliko nezadovoljstvo oporbenih gradskih zastupnika. Zamjerili su da je riječ o materijalu od 350 stranica koji su u petak primili elektronskom poštom, a pismeno tek u subotu, pa ga nisu stigli proučiti.

Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) zamjerio je da se po hitnom postupku donosi odluka teška više od 40 milijuna kuna, istaknuvši da Grad tom transakcijom osigurava 14 milijuna kuna direktno, a 28 milijuna kuna prebija,' piše hrt.hr.

I Tomislav Stojak (HNS) istaknuo je kako je bilo dovoljno vremena da se ta točka pripremi, usprotivivši se da se na ovakav način, kako je rekao, novcem poreznih obveznika osigura Cibonino igranje u Euroligi. Ako sa 14 milijuna kuna plaćamo da Cibona igra Euroligu, ja to ne želim i nemam mandat za takvu odluku, rekao je Stojak.

Cijeli članak pročitajte OVDJE