je li mu to pametno?

Christian Eriksen odlučio je riskirati; u Italiji više ne smije igrati nakon što je jedva preživio srčani udar, ali je ipak pronašao novi klub...

10.08.2021 u 19:23

Bionic
Reading

Danski reprezentativac Christian Eriksen (29) uspješno se oporavlja nakon teškog srčanog udara koji ga je zadesio sredinom lipnja na samom početku Europskog prvenstva. Nesretnog su nogometaša na terenu tada oživljavali desetak minuta

Prošla su točno dva mjeseca otkako je Christian Eriksen (29) tog 12. lipnja u Kopenhagenu na utakmici Europskog prvenstva između Danske i Finske doživio srčani udar.

Preživio je samo zahvaljujući brzoj reakciji liječnika danske reprezentacije i Hitne pomoći na stadionu. No, jedva su ga spasili, desetak minuta trajala je grčevita borba za njegov život.

A Eriksen se iznenađujuće brzo oporavio, istina ugrađen mu je defibrilator (pacemaker) te još uvijek ne zna hoće li moći nastaviti profesionalnu nogometnu karijeru. Iz Intera su potvrdili kako su spremni čekati ga koliko god treba, ali prema strogim zdravstvenim pravilima Serie A Christian Eriksen ne može igrati u Italiji sve dok ima ugrađeni defibrilator.

Prije nekoliko dana Eriksen je u Milanu obavio liječničke preglede, no službene nalaze tih specijalističkih pretraga nisu objavili ni Inter ni on osobno. Pa ipak, čini se kako je njegovoj talijanskoj epizodi došao kraj.

Naime, izvori bliski samom igraču i čelnicima Intera otkrivaju kako je danski reprezentativac pod svaku cijenu odlučio riskirati te želi nastaviti s nogometom na najvišem nivou. Ali to sigurno neće biti u Italiji.

Pa kad već ne može više u Serie A, može u Eredivisie! Da, u Nizozemskoj je profesionalnim nogometašima s ugrađenim defibrilatorom dozvoljeno igrati te se Eriksen odlučio vratiti u Ajax za koji je igrao od 2010. do 2013. godine. U dresu 'kopljanika' Eriksen je odigrao 163 utakmice, zabio je 32 gola uz 65 asistencija. Iz Ajaxa je 2013. godine za 14 milijuna eura prešao u Tottenham, a u siječnju 2020. godine iz Londona je za 20 milijuna eura stigao u redove milanskog Intera.

Sad je, čini se, vrijeme za povratak u Ajax.

'Izvori bliski Christianu Eriksenu potvrđuju da je igrač napravio prve korake prema povratku u bivši klub. Njegovo zdravlje provjerilo je medicinsko osoblje Ajaxa, te je upaljeno zeleno svjetlo za transfer', objavili su dobro informirani izvori bliski Ajaxu i samom Eriksenu.

Prvi sljedeći korak je dogovor između Ajaxa i Intera, ali za sada nema detalja mogućeg posla. Kako god bilo, Inter će ga vrlo rado prodati, 'nerazzurrima' ionako treba novac, maksimalno režu troškove... A i Eriksenu bi bilo lakše, kad je već odlučio riskirati zdravlje i život. Jer u Ajaxu ne bi bio jedini nogometaš s defibrilatorom (pacemaker). Tamo je Daley Blind (31) kojem je krajem 2019. godine nakon problema sa srcem također ugrađen defibrilator, a on se već u veljači 2020. godine, nakon tek tri mjeseca stanke, vratio na teren. I od tada odigrao više od 70 utakmica za 'kopljanike'...