A SADA FINALE...

Četverac rutinski do novog lova na medalju

01.06.2013 u 13:32

Bionic
Reading

Hrvatski četverac na pariće, u sastavu Damir Martin, David Šain, Martin Sinković i Valent Sinković, nastavlja s odličnim nastupima na Europskom prvenstvu koje se održava u Sevilli

Nakon lakog proboja u polufinale, nije četverac imao problema niti u polufinalnoj utrci. Prvo su mjesto u svojoj skupini izborili Martin, Šain i braća Sinković s vremenom 6:24.33, što je bilo za sekundu bolje vrijeme od drugoplasirane reprezentacije Ukrajine. No, treba spomenuti kako su u drugoj polufinalnoj skupini bolje vrijeme od Hrvatske ostvarili Njemačka, Poljska i Švicarska.

Kako god, hrvatski četverac na pariće sigurno će biti u borbi za medalje u nastavku natjecanja u Sevilli.

Bez finala je ostala Marcela Milošević koja je u polufinalnoj skupini ženskog samca zauzela posljednje peto mjesto, a do finala je 'zakasnila' trinaest sekundi.

No, u finale se plasirao četverac bez kormilara u sastavu Branko Begović, Marin Begović, Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić. Oni su u repasažu bili drugi u svojoj skupini, iza Njemačke, te su zbog 40 stotinki boljeg vremena od Srbije ušli u završnu utrku.

Isto to nije uspjelo hrvatskom dvojcu bez (Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin), koji su u svojoj repasaž skupini bili tek četvrti, a do finala im je nedostajalo devet sekundi.