kvalifikacije za euro

Česi 'zapaprili' Poljacima, Lewandowski i suigrači bez izravnog plasmana na EURO

17.11.2023 u 23:34

Bionic
Reading

Poljska i Češka su u Varšavi odigrale 1:1, a taj je rezultat eliminirao Poljake dok su Česi stigli nadomak plasmana na EURO

Poljska je povela golom Piotrowskog (38), no Souček (49) je izjednačio te tako eliminirao Lewandowskog i suigrače mu iz borbe za izravan plasman na EURO.

Ranije u petak plasman na EURO izborila je i Albanija nakon 1:1 remija na gostovanju kod Moldavije u Kišinjevu. Albancima je za drugi odlazak na EURO u povijesti bio dovoljan jedan bod iz Kišinjeva, a veliki korak napravili su sredinom prvog poluvremena kada su poveli golom Cikalleshija (25-11m) iz kaznenog udarca.

  • +9
Poljska - Češka, kvalifikacije za EURO 2024., 17.11.2023. Izvor: EPA / Autor: PIOTR NOWAK

Bili su Albanci u prednosti sve do pred kraj dvoboja kada je Baboglo (87) poravnao na 1:1. Iako su domaćini u samoj završnici navalili u potrazi za pobjedničkim golom koji bi ih zadržao u igri za prolazak na EURO, gosti su uspjeli održati bod.

Albanija je na vrhu skupine s 14 bodova, dva više od druge Češke, treća Poljska ima 11 bodova, ali je odigrala sve utakmice, dok je četvrta Moldavija s 10.

  • +7
Moldavija - Albanija, kvalifikacije za EURO 2024., 17.11.2023. Izvor: EPA / Autor: DUMITRU DORU

U ponedjeljak će igrati Češka i Moldavija izravni dvoboj za drugo mjesto u kojemu je Češkoj dovoljan i bod dok Moldavija za povijesni uspjeh treba pobjedu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore