JUNIORI ODLUČILI

Cedevita osvojila košarkaški Kup Dražena Petrovića

28.09.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Košarkaški klub Cedevita osvojio je Kup Dražena Petrovića. Finale tog natjecanja održano je u subotu pod Tornjem, a sučelili su se kadeti, juniori i seniori Cedevite i Cibone. U prvoj utakmici kadeti Cedevite su poraženi 94:64, seniori su nakon toga svladali Cibonu sa 80:74, a odlučujuću pobjedu Cedeviti su donijeli juniori, koji su svoje rivale svladali sa 83:78.

U utakmici seniora zbog bolesti Jasmina Repeše Cedevitu je vodio njegov prvi pomoćnik Veljko Mršić. Seniori Cedevite slavili su sa 80:74, a do pobjede ih je predvodio Roko Ukić, koji je upisao 22 poena, pet asistencija i dva skoka uz šut za tricu 4/9.

Ukić je bio ključan u završnici kad je Cibona tricom Marina Rozića na 3:13 min. do kraja utakmice došla na 66:72, na što je on odgovorio vrlo važnom tricom na drugoj strani. Rozić i Siriščević nakon toga su povezali još dvije trice za samo -3 Cibone 72:75, a Cedevita je onda pozvala timeout, nakon čega je Ukić prvo pogodio oba slobodna bacanja, a potom i na 1:33 min. do završetka pogodio tricu za 72:80.

Kasnije su juniori donijeli trofej Cedeviti.

'Ovo je vrlo zanimljivo natjecanje. Kad god pričamo s nekim iz Europe svi govore da bi i oni voljeli imati nešto takvo. Žao mi je što nije bilo više gledatelja. Sraz dvije momčadi koje su obje trebale biti sudionik Eurolige zaslužio je više ljudi u dvorani. Što se tiče seniorske utakmice, mi smo otvorili dosta dobro i došli na dvadesetak razlike, no poslije smo se u drugom poluvremenu opustili. Nemamo još uvijek taj mentalitet da kad osjetimo krv gazimo do kraja. Utakmica je bila zanimljiva i na kraju su odlučivala jedan ili dva napada', izjavio je nakon utakmice Veljko Mršić.