košarkaški eurokup

Cedevita je nakon drame, tek u posljednjim sekundama utakmice, stigla do prve pobjede

10.10.2018 u 22:52

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite u susretu su 2. kola skupine B Europkupa ostvarili prvu pobjedu u tom natjecanju svladavši u Domu sportova berlinsku Albu 75:73...

Cedevita je vodila tijekom čitavog susreta, no nikad više od devet koševa razlike jer bi svaki put kada bi ostvarila značajniju prednost s nekoliko nerezonskih poteza vraćala goste u igru.

Zato je pitanje pobjednika ostalo otvoreno sve do posljednjih sekundi susreta. Nakon što je Vitor Benite pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja 10 sekundi prije kraja za 75:73, Alba je imala napad kojim je šutom za dva mogla izboriti produžetak. Srećom, Niels Giffey je promašio te tako propustio kazniti Cedevitu za mnoštvo propuštenih prilika.

Samo u posljednjoj minuti igrači Cedevite promašili su tri od šest slobodnih bacanja, po jednom su neprecizni bili Lima, Cobbs i Benite, no na kraju se ispostavilo da je hrvatski prvak bio manje nekvalitetan suparnik u srijedu.

  • +10
ABA liga, 2. kolo, Zadar - Cedevita Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Najefikasniji u sastavu Cedevite bio je Benite sa 17 koševa, Justin Cobbs je dodao 15 uz 10 asistencija, dok je Rokas Giedraitis s 14 ubačaja bio prvo ime kod Albe.

Nakon dva kola u skupini B jedini sastav s dvije pobjede je ruski Lokomotiv Kuban, Cedevita, Alba, Limoges i Tofas imaju po pobjedu i poraz, a poljska Arka iz Gdynije ima dva poraza.

Cedevita će u 3. kolu za tjedan dana gostovati upravo kod Arke.