TUŽNA PRIČA

Cardiff isplatio Nantesu prvu ratu za poginulog Emiliana Salu, ali i dalje nastavlja borbu na sudu

Bionic
Reading

Velški nogometni klub Cardiff City isplatio je francuskom prvoligašu Nantesu prvu ratu naknade za transfer argentinskog nogometaša Emiliana Sale, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći prije četiri godine

Argentinski napadač poginuo je u zrakoplovnoj nesreći iznad La Manchea u siječnju 2019. dok je putovao iz Francuske u Cardiff.

Velšani su tvrdili kako 28-godišnji Sala službeno nije bio njihov igrač kada je stradao i odbili su platiti oko 15 milijuna eura odštete. Premda je Argentinac već bio u Walesu, prošao je liječničke preglede, potpisao ugovor, ali se vratio u Francusku kako bi se oprostio od suigrača. Na povratku u Cardiff je poginuo.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je tada kaznila Cardiff zabranom transfera u iduća tri prijelazna roka, nakon čega se klub žalio Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Tročlano vijeće CAS-a saslušalo je žalbu u Lausannei koncem prošle godine i donijelo odluku kako Cardiff City mora platiti odštetu.

Velšani su sada platili prvi dio, nagađa se oko sedam milijuna eura. Međutim, Cardiff je uložio i žalbu na presudu CAS-a švicarskom saveznom sudu, a presuda se očekuje tijekom veljače.

Cardiff City se trenutačno nalazi na 20. mjestu Championshipa s dva boda više od zone ispadanja iz drugog razreda engleskog nogometa, dok je Nantes na 15. mjestu Le Championnata sa 17 bodova, četiri više od zone ispadanja.