KLUPSKA DOMINACIJA

Car i Riječani zapečatili vaterpolsko savršenstvo

08.01.2011 u 16:51

Bionic
Reading

Tijekom subote su sva tri hrvatska kluba igrala dvoboje četvrtog kola vaterpolske Eurolige, a učinak je spektakularan. Tri uvjerljive pobjede su Mladost i Jug već uvrstile među osam najboljih momčadi kontinenta, dok je Primorje došlo na milimetar od plasmana

Dan je počeo uvjerljvim dvobojima perjanica u Španjolskoj. Prvo je Mladost bila uvjerljiva protiv Barcelone, da bi uskoro u istom gradu Jug deklasirao Barcelonetu. Obje hrvatske momčadi zadržale su savršen učinak i dva kola prije kraja osigurale ulazak u drugi krug, a šlag na tortu stavilo je Primorje u Rijeci.

U goste im je došao mađarski Egger s četvoricom tamošnjih reprezentativaca, no Primorje je slavilo s uvjerljivih 7:4. Početno vodstvo gostiju, koje je podržavalo pedesetak fanatičnih navijača, preokrenuli su kapetan Barač i Španjolac Garcia, da bi braća Varga s po jednim golom osigurala prednost Primorja od 4:3 na poluvremenu.

Napadačka brzopletost u redovima Riječana dugo je Mađare održavala u igri, no tijekom drugog poluvremena sjajni vratar Marko Car primio je jedan gol, i to iz peterca, nakon čudne sudačke odluke. U međuvremenu je Daniel Varga postao jedini dvostruki strijelac u dvoboju, a upisali su se i Krapić te Paškvalin. Car je obranio 10 od 14 udaraca igrača Eggera, velika večer posljednjeg čovjeka obrane Primorja.

Riječani imaju tri pobjede iz četiri dvoboja (poraženi su samo u Dubrovniku) i trećeplasiranoj momčadi skupine Barceloneti bježe šest bodova. Ako u Španjolskoj 'obrane' pobjedu od dva gola razlike, imat će rasterećeno zadnje kolo, u protivnom će im trebati bod protiv rasterećenog Juga u svom bazenu.

Kada se podvuče crta, nameće se senzacionalan podatak da sva tri hrvatska kluba nisu izgubila ni bod u čitavom nadmetanju vaterpolske elite (jedino je Jug svladao primorje u međusobnom ogledu) i da će vrlo vjerojatno u borbu za final four ući sva tri hrvatska predstavnika.