BOL NEIZDRŽIVA

Čak 20 puta lomio kosti: Velikan ne može više voziti!

02.04.2015 u 19:50

Bionic
Reading

Motociklistički as Dani Pedrosa priznao je nakon utrke u Kataru da je bol koju osjeća prevelika da bi se nastavio utrkivati. Iako posljednja nije pomogla, pokušat će još jednom operacijom spasiti svoju karijeru…

Španjolski 29-godišnji vozač došao je u 'kraljevsku klasu' 2006. godine kao najveći talent svoje generacije, nakon što je u impresivnom stilu uzeo tri titule svjetskog prvaka u klasama 250cc i 125cc.

No, unatoč tome što vozi deset sezona Repsol Hondu, najbolji motor u MotoGP klasi, nije uspio niti jednom postati prvak. Razlog? Ozljede i lomovi koje su ga polako uništavali.

Španjolska Marca izbrojala je sve lomove Danija Pedrose i došla do podatka od 20 lomova kostiju u 15 sezona. Najčešće su patile ključne kosti, kosti šake, podlaktice i koljena, a prošle godine bol u podlaktici postala je neizdrživa.

Pokušao je Španjolac popraviti situaciju operacijom, no ništa nije bilo bolje. Zatim je čitave ove zime putovao svijetom tražeći medicinskog stručnjaka koji će mu pomoći te vježbama ojačavao bolni dio tijela, no u Kataru je bol bila jednako snažna, zbog koje nije mogao bolje od šestog mjesta.

Pedrosa je nakon utrke priznao da više ne može te da ozbiljno razmišlja o kraju karijere.

'Jasno mi je da se ne mogu natjecati na svom maksimumu. To je jedino što mogu reći,' priznao je razočarani Dani no par dana kasnije ipak odlučio otići na još jednu operaciju zbog koje ga neće biti na stazi najmanje mjesec i pol, ali karijeru i dalje odbija prekinuti…