OTVORIO DUŠU

Brutalno iskreni izbornik Dalić se ispričao jednom Vatrenom i poslao jasnu poruku veteranima u reprezentaciji: Nitko ih ne tjera...

15.12.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Gostujući na HNTV-u s Igorom Bišćanom, izbornikom mlade reprezentacije za kojeg je izjavio da ga vidi kao svoga nasljednika na izborničkom mjestu A reprezentacije, Zlatko Dalić je progovorio o igri reprezentacije bez Luke Modrića i statusu Domagoja Vide i Dejana Lovrena te se posebno ispričao Milanu Badelju

'Utakmice bez Luke protiv Rusije, Slovačke i Slovenije bile su tri najteže u kvalifikacijama, posebno ona na gostovanju kod Rusa. Doslovce smo se tamo našli na dan utakmice. Nismo stigli ništa pripremati, samo smo se tijekom ljeta porukama dogovarali. Bilo je teško, nismo odigrali najbolje, ali poraz nije bio opcija. Protiv Slovačke tamo smo se jako mučili, a gol Brozovića se pokazao kao možda i ključan u ovom kvalifikacijama. Protiv Slovenije na Poljudu je ipak bilo lakše i tu smo pokazali da ova momčad može jako dobro odigrati i kad nema Luke', rekao je Dalić.

Tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Dalić je koristio 33 igrača, a za HNTV je izjavio da ovu reprezentaciju drži svojom.

'Kada sam došao u reprezentaciju, bilo je to 2017. godine, to je bila momčad koju su gradili moji prethodnici - Bilić, Kovač i Čačić. Tu sam reprezentaciju naslijedio. Ovo sada je ekipa koju je moj stožer izgradio s nekim drugim momcima. Možda ta brojka od 33 igrača zvuči puno, ali bilo je dosta ozljeda, a i ekipa se sad isprofilirala. Na svakoj poziciji imamo po dva igrača, a tu je i mlada reprezentacija na koju uvijek možemo računati. S ovim kadrom Hrvatska se ne mora bojati za budućnost svog nogometa idućih 10 godina', ustvrdio ja izbornik.

Na upit o statusu iskusnih igrača Domagoja Vide i Dejana Lovrena odgovorio je:

'Nitko ne tjera Vidu i Lovrena. Štoviše, za njih je dolazak mladih snaga poput Pongračića, Gvardiola ili Ćalete-Cara, koji im pušu za vratom, odlična stvar. Sada znaju da nisu sigurni i da moraju još više raditi te davati svoj maksimum. Mislim da će oni biti itekako spremni, naglasio je Dalić koji se tijekom intervjua javno ispričao Milanu Badelju.

'Još se jednom tom dečku ispričavam. To je dečko za poželjeti samo. Gospodin u kopačkama. Kad je Brozović zauzeo njegovo mjesto, sjedio je na klupi i nikad ni riječ nije rekao. Sad smo se odlučili za mlade igrače i nisam ga zvao. Nismo se čuli, ali još jednom mu šaljem isprike i reći ću da je to momak koji bi svaki stožer mogao samo poželjeti'.

Dalićev plan je na klupi ostati barem do Eura 2024., a kako je rečeno kao svog nasljednika vidi Igora Bišćana.