SRAMOTA UOČI KUPA

Brutalni napad Torcide u centru Šibenika digao policiju na noge

25.10.2017 u 17:11

Bionic
Reading

Utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa na Šubićevcu između Šibenika i Hajduka (18 sati) imala je huligansku uvertiru u centru grada

Šibenski navijači Funcuti u središtu grada pripremali su zajednički odlazak na utakmicu, odnosno navijački korteo prema stadionu, i sve je prolazilo u najboljem mogućem redu.

No oko 16 sati prema njima se odjednom zaletila poveća skupina Torcidaša (40-50 osoba) te je počela masovna i brutalna tučnjava u kojoj su se koristile ne samo šake nego baklje i palice.

  • +2
Policija u centru Šibenika poslije huliganskog sukoba Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sve se odvijalo brzo, bilo je krvi, ali jednako tako munjevito je reagirala policija koja je brzo rastavila sukobljene strane, a začetnike nereda, navijače Hajduka, prvo polegla na pod, a zatim potrpala u policijska vozila i odvela u pritvor.

Nova je to sramota u hrvatskom nogometu, ali nažalost takvo nešto se moglo očekivati kada su u pitanju utakmice Šibenika i Hajduka.

Iz Šibenske policijske uprave su kasnije izvijestili kako je privedeno ukupno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen.

Sukob Funcuta i Torcide u Šibeniku riješila je policija