SERIE A

Brozovićevom golčinom Inter pobjednički zaključio prvenstvo, Lazio ipak drugi

03.06.2023 u 23:08

Bionic
Reading

Nogometaši Lazija osigurali su naslov talijanskog doprvaka ove sezone, oni su u susretu posljednjeg 38. kola kao gosti sa 2-0 (0-0) svladali Empoli i tako preskočili Inter koji je ranije u subotu također kao gost nadigrao Torino sa 1-0 (1-0).

Lazio je ka pobjedi poveo Romagnoli golom glavom nakon kronera u 48. minuti da bi konačni rezultat postavio Luis Alberto u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Toma Bašić je ostao na klupi Lazija, dok je Marko Pjaca ostao na klupi Empolija.

Lazio je tako prvenstvo okončao sa 74 boda, dva više od Intera kojega je do pobjede u Torinu odveo hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović koji je bio strijelac jedinog pogotka. Brozović je svladao domaćeg vratara Milinkovića-Savića u 37. minuti udarcem s više od 20 metara. Lopta je bila milimetarski precizna, pa srpski golman nije mogao ništa učiniti. Brozoviću je to bio treći ovosezonski prvenstveni poogodak, a prvi nakon 10. rujna prošle godine kada je također zabio Torinu.

Brozović je odigrao čitav susret za Inter kao i Nikola Vlašić za Torino kojega vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Napoli je sa 87 bodova odavno osigurao naslov prvaka.

Empoli je 14. sa 43 boda, dok je Torino deveti sa 53.

U preostaloj utakmici igranoj u subotu Cremonese se od Serie A oprostio domaćom 2:0 (1:0) pobjedom protiv Salernitane. Domaći su dobili golovima Buonaiuta (25-11m) i Tsadjouta (88).

Cremonese, koji je ove sezone igrao u prvoj ligi nakon 27 godina izbivanja, prvenstvo je okončao na pretposljednjem mjestu sa 27 bodova te će u sezoni 2023/24. opet igrati u Serie B, dok je Salernitana zauzela 15. mjesto sa 42 boda.

Domagoj Bradarić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Salernitane.