NAPAD NA MIAMI

Brooklyn Netsi misle ozbiljno, stiže im Kiriljenko!

12.07.2013 u 09:31

Bionic
Reading

Američki mediji navode da su NBA momčad Brooklyn Nets i Andrej Kirilenko, 32-godišnji sjajni ruski košarkaš, dogovorili posao i da će zajedno surađivati iduće sezone

Još ranije, tijekom lipnja, svestrani je Kirilenko odlučio napustiti svoju dosadašnju momčad Minnesotu, nakon samo jedne sezone proveden u tom klubu. Rus je odlučio iskoristiti odredbu u ugovoru i ne obnoviti 'ljubav' s Minnesotom na sljedeću sezonu, u kojoj bi zaradio 10.2 milijuna američkih dolara. Time je sjajni krilni igrač postao neograničeni slobodni igrač, a prihvatio je, kako se navodi, dosta slabiju ponudu Brooklyna.

Navodi se kako će Kirilenko iduće sezone u dresu Brooklyna zaraditi 3.2 milijuna američkih dolara, a kao ključnim se navodi veza košarkaša i vlasnika Brooklyna, njegovoga sunarodnjaka Mihaila Prohorova, koji je nekada bio i vlasnik moskovskog CSKA za koji je Kirilenko igrao u karijeri, u dva navrata.

Čeka se još uvijek točna pozadina ugovora, u financijskom smislu i vremenskom razdoblju.

Prošle je sezone Kirilenko ostvarivao prosjek od 12.4 poena, 5.7 skokova i 1.5 ukradenu loptu. U Minnesotu je došao iz moskovskog CSKA, a prethodno je tijekom NBA karijere čak deset sezona branio boje Utaha.

Kirilenko je, inače, novo veliko pojačanje Netsa koji su, ranije, dogovorili dolazak nositelja NBA prstena Paula Piercea i Kevina Garnetta iz Bostona. S ta tri velika pojačanja, ali i starim snagama kao što su Deron Wiilliams, Joe Johnson i Brook Lopez, Netsi opasno mogu napasi na Istoku i aktualnog prvaka Miami Heat.

Do Kirilenka je ovog ljeta pokušao doći i San Antonio, ali je u financijskom smislu propao taj mogući posao...

Brooklyn se očigledno dobrano potrudio složiti šampionsku momčad, a posljednji koji je na putu prema Netsima je, po američkim izvorima, 32-godišnji ruski svestrani košarkaš Kirilenko, koji je prošlog ljeta došao u Minnesotu iz moskovskog CSKA i zadržao se tamo tek jednu sezonu. Kirilenko je tražio odlazak iz Minnesote, ostao je time i bez 10.2 milijuna USD, ali će zato iduće sezone imati priliku dodirnuti možda i NBA prsten.

'Još ništa nije potpisano, tako da se ne usudim govoriti kako sam novi igrač Brooklyna. Kompletni pregovori su prošli, nadam se kako neće biti nepredviđenih promjena u posljednji trenutak, makar moram napomenuti da su se znali slični transferi u ligi izjaloviti u pet do dvanaest', rekao je ruskim novinarima Kirilenko i dodao:

'Ako moram pričati u postocima onda sam 98 posto igrač Brooklyna. Ali, pričekajmo još malo, pa onda možemo mirno i slobodno pričati o tome što me čeka, čemu se nadam, što želim...'