počela copa

Brazilci do pobjede nad Bolivijom tek u drugom dijelu i u dresu kojeg nisu nosili 60 godina

15.06.2019 u 08:31

Bionic
Reading

Utakmicom Brazila i Bolivije počelo je novo izdanje Copa Americe, 46. po redu prvenstvo Južne Amerike, a na kojem ove godine s pozivnicom sudjeluju Katar i Japan

Brazil je domaćin ovogodišnjem izdanju južnoameričkog prvenstva, na kojem domaćini očekuju itekako puno, jer zadnji su naslov osvojili još 'davne' 2007. godine.

U dva posljednja finala igrali su Čile, koji je oba puta i slavio, i Argentina.

Međutim, izbornik Tite uoči prvenstva suočio se s velikim problemom jer nije mogao računati na najveću zvijezdu, Neymara, koji se na prijateljskoj utakmici ozlijedio, a uz to hoda i po sudovima zbog optužbe za silovanje.

Na stadionu u Sao Paulu prvi suparnik Brazilu bila je reprezentacija Bolivije, a domaćini su otpor ove simaptične reprezentacije uspjeli slomiti tek u drugom poluvremenu.

S time da su 'Carioce' do vodstva došle nakon pogotka s bijele točke, a prije kojeg su suci tražili pomoć VAR-a. Doduše, ništa nije bilo sporno, jer igrač Bolivije rukome je zaustavio loptu u svom 16-ercu.

Junak Brazila bio je Philippe Coutinho, napadač Barcelone, koji je zabijao u 50. i 53. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Everton u 85. minuti.

Zanimljivo, Brazil je u ovoj utakmici igrao u bijelim dresovima, prvi put nakon 60 godina.