KVALIFIKACIJE ZA SP

Brazil preživio Peru, deset šamana i ritual s mačevima i krpenom lutkom

13.09.2023 u 09:04

Bionic
Reading

Brazil je sinoć u Limi u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026. pobijedio Peru sa 1-0 pogotkom Marquinhosa postignutim u zadnjoj minuti susreta

Nakon što je oborio Peléov rekord u golovima za reprezentaciju, Neymar je asistirao za Marquinhosa koji je donio pobjedu Brazilu u 90. minuti.

U ponedjeljak je desetak peruanskih šamana u tradicionalnim pončima izvelo ritual 'neutralizacije' brazilskog broja 10, opremljenih mačevima, amuletima i krpenom lutkom. Zamalo su uspjeli, 'Ney' je čak propustio priliku da neposredno prije odmora zabije svoj 80. pogodak za reprezentaciju (45.).

Prije toga su Brazilu dva pogotka poništena zbog zaleđa. Najprije u 17. minuti poništen je pogodak Raphinhe, a onda i Richarlisona u 29. minuti.

No, Neymar je konačno razbio kletvu šamana, izvevši korner na glavu Marquinhosa koji je zabio za Brazil.

Ova teška pobjeda druga je pod vodstvom novog izbornika Fernanda Diniza, koji je zamijenio Titea do dolaska Carla Ancelottija na Copa America 2024. U petak su peterostruki svjetski prvaci uvjerljivo svladali sa 5-1 Boliviju.

Brazil je tako ostao na vrhu južnoameričkih kvalifikacija po gol-razlici, ispred Argentine, koja je također slavila protiv Bolivije (3-0) u La Pazu, unatoč nadmorskoj visini od 3650 m i odsutnosti Lionela Messija.

U drugim kvalifikacijskim utakmicama ranije u utorak, Venezuela je pobijedila 1-0 Paragvaj, Urugvaj je izgubio 1-2 od Ekvadora, dok su Čile i Kolumbija remizirali 0-0.