oglasio se Predsjednik

Brazil ne odustaje od novog izbornika Ancelottija, ali su donijeli tešku odluku

26.04.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ednaldo Rodrigues rekao je u utorak da je spreman čekati do svibnja odgovor talijanskog trenera Carla Ancelottija kojeg želi vidjeti na mjestu izbornika peterostrukih svjetskih prvaka

Na marginama glavne skupštine CBF-a Ednaldo Rodrigues je novinarima objasnio kako se nada da će ime novog izbornika moći objaviti do 25. svibnja, na dan objave popisa igrača koji će igrati prijateljske utakmice u lipnju.

"Prije razmišljanja o planu B, želim iscrpiti sve mogućnosti plana A", rekao je g. Rodrigues, koji nikada nije skrivao da je Carlo Ancelotti, koji je trenutno pod ugovorom s Real Madridom, bio njegov prvi izbor.

Talijanski izbornik je 1. travnja potvrdio da ga CBF želi učiniti nasljednikom Titea, koji je napustio mjesto nakon eliminacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. u Katru.

"Stvarnost je da me želi brazilska reprezentacija i to mi laska, to me raduje. Ali treba ispoštovati trenutni ugovor s Real Madridom (koji istječe u lipnju 2024.), ugovor koji želim odraditi do kraja", rekao je na konferenciji za novinare.

Naravno, Ancelotti dobro poznaje većinu brazilskih nogometaša, a jedan od njegovih miljenika je Rodrygo koji ima važnu ulogu u Realu.

Odluka o Ancelottijevoj budućnosti mora biti donesena na kraju njegove sezone s Realom, koji je ispao iz utrke za prvaka u španjolskoj ligi, ali se kvalificirao u polufinale Lige prvaka i finale Kupa kralja.

Ako Talijan odbije, brazilski mediji pišu da bi CBF mogao pokušati dobiti Fernanda Diniza, trenera Fluminensea, momčadi koja je u formi na početku sezone u Brazilu, ili na Portugalca Abela Ferreiru, trenutno stacioniranog u Palmeirasu, ili na trenera Fenerbahçea Jorgea Jesusa.

  • +3
Girona - Real Madrid, Primera, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: David Borrat