NEUHVATLJIV

Brazil je odahnuo, ali ne zato što je izvukao Hrvatsku

07.12.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Najpoznatiji ekshibicionista koji upada na sportske događaje je Katalonac Jimmy Jump, no na radost osiguranja u Brazilu on se neće pojaviti na Svjetskom nogometnom prvenstvu

Jaume Marquet i Cot je u sportskom svijetu poznatiji kao Jimmy Jump i noćna mora je svakog organizatora velikog sportskog spektakla. Španjolac se proslavio brojnim upadima.

Neki od najpoznatijih su kada je uletio na travnjak za vrijeme finala EURA 2004. između Portugala i Grčke, kada je na Luisa Figa bacio Barceloninu zastavu (Portugalac je inače prešao iz Barce u Real te izazvao bijes Katalonaca).

Nakon toga su uslijedili upadi na neke ligaške susrete i dvoboje Lige prvaka, poput finala između Milana i Liverpoola 2007, a jedan od posljednjih većih bio mu je na finalu SP-a u JAR-u 2010. (Španjolska – Nizozemska) kada je pokušao ukrasti pehar.


Prekidao je i utrke Formule 1, utakmice košarke, vaterpola, bejzbola, ragbija, teniske mečeve pa čak i glazbeni spektakl Eurosong.

No u Brazilu ga neće biti. To je sam potvrdio.

'Mislim da ću reći zbogom svojim upadima na stadione. Nisam spreman za put u Brazil jer sam potrošio sav novac i sada sam švorc', rekao je Jimmy Jump.

No tko zna, možda Katalonac samo pokušava prevariti Brazilce i svojim riječima 'uspavati osiguranje'. Preostaje nam samo da čekamo i vidimo je li Jimmy Jump stvarno otišao i mirovinu.

Jimmy Jump u finalu SP-a u JAR-u