gradski vrt u akciji

Bomba prijelaznog roka; Osijek pred potpisom bivšeg igrača Olympiakosa i Fulhama vrijednog tri milijuna eura

21.01.2020 u 08:17

Bionic
Reading

Osijek želi dovesti 27-godišnjeg švicarskog reprezentativca Pajtima Kasamija

Osijek se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Hrvatski Telekom Prve lige s 33 osvojena boda, jednim manje od trećeplasirane Rijeke i dva manje od Hajduka koji je na drugom mjestu. To znači da će borba za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka biti napeta do samog kraja.

Osijek ne želi zaostati u toj borbi i bacio se u potragu za pojačanjima, a ime koje se spominje u kontekstu dolaska u Gradski vrt moglo bi biti pravo pojačanje. Na meti Osječana je 27-godišnji švicarski reprezentativac Pajtim Kasami kojj igra na zadnjem veznom, a po potrebi može pokriti i desnu stranu terena.

Kasami je još kao klinac prošao škole nogometa u Zurichu, Liverpoolu i Laziju, a seniorsku karijeru počeo u Bellinzoni iz koje je otišao u Palermo s nepunih 18 godina. Već godinu dana nakon kupio ga je Fulham za koji je odigrao 56 utakmica i zabio tri gola.

Dobre igre u Engleskoj dovele su ga do velikog transfera u Olympiakos koji ga je platio pet milijuna eura. Za grčkog velikana je u dvije sezone nastupio 66 puta i zabio devet golova, te upisao jednako toliko asistencija. Olympiakos ga je kasnije posudio Nottingham Forestu, a u Osijek bi mogao stići iz švicarskog Siona u kojem je zadnje dvije i pol godine.

Ove sezone je u 20 utakmica zabio 12 golova, a vrijednost mu je procijenjena na tri milijuna eura. Ipak, ušao je u zadnju godinu ugovora pa se u Osijeku nadaju kako će proći puno jeftinije.