BUNT NA TRIBINI

Bojkot: Navijačima Chelseaja dosta Beniteza

11.01.2013 u 15:13

Bionic
Reading

Rafael Benitez je na klupi Chelseaja praktički tek započeo svoju novu trenersku etapu, ali čini se da ona već polako dolazi svom kraju. Novi udarac španjolskom strategu zadali su navijači Chelseaja koji najavljuju da neće ići na utakmice dok je on trener

Dolazak Beniteza u startu je loše dočekan među Chelseajevim navijačima. Nisu zaboravili verbalne ratove između Josea Mourinha i Rafe koji je tada vodio Liverpool, no Španjolac je nakon uvodne tri utakmice bez pobjede ušao u pobjednički ritam i ipak uspio amortizirati početni navijački gnjev.

U međuvremenu mu punu podršku nije pružila ni uprava i čini se prilično izgledno da će hiroviti vlasnik Abramovič ponovno krenuti u potragu za trenerom, no bilo je 'pristojno' renomiranom stručnjaku dati vremena (barem) do kraja sezone.

Ipak, Benitez je javno najavio kako neće nuditi nove ugovore klupskim legendama Franku Lampardu i Ashleyju Coleu, a na to se nadovezao i gubitak trofeja za svjetskog klupskog prvaka te neugodan poraz od Swanseaja u polufinalu Liga kupa. Sada je već i navijačima 'bluesa' prekipjelo.

'Klub je u vrlo neizvjesnoj situaciji i znam puno ljudi koji su se zakleli da neće ići na utakmice sve dok je Benitez trener. Bojimo se da se ovaj trend ne proširi', kaže Trizia Fiorellino, predsjednica Udruge Chelseajevih navijača.

Tijekom dvoboja sa Swanseajem (0:2 na Stamford Bridgeu) s tribina se često čulo gromko skandiranje Mourinhu i Di Matteu, a pred kraj dvoboja jedan je navijač dotrčao do Beniteza i poručio mu da ode. Ne baš tako pristojno.

'Cijenimo vlasnika Abramoviča i njegov trud oko kluba, ali dovođenje Beniteza nije mu bilo dobar potez. Klub zbog odnosa navijača i trenera puca po šavovima i bojimo se da ne izgubi svoju dušu. Benitez kaže da mu Lampard više ne treba. Tko je sljedeći? John Terry?' pita se djevojka s tribine u razgovoru za Daily mail.

Chelsea u subotu gostuje kod Stokea, a idućeg tjedna na svom stadionu u sklopu Premiershipa dočekuje Southampton i Arsenal. Bit će to teški ispiti za Beniteza, ne samo iz nogometne perspektive. Ako tada uopće još bude trener Chelseaja.

Na debiju su ga dočekali zvižduci i od tada gotovo da se ne stišavaju