oženio je lepu brenu

Boba Živojinović o svojoj karijeri: Pojedem pola janjeta, pa izađem na teren...

08.10.2017 u 18:18

Bionic
Reading

Slobodan Boba Živojinović (54) bio je jedan od najboljih tenisača s prostora nekadašnje Jugoslavije. Živopisan lik, neizmjerno zabavan na terenu i izvan njega prisjetio se nekih detalja iz svoje bogate i uspješne karijere

Jedan od najupečatljivijih sportaša svog vremena, sjajan na teniskim terenima, ali i izvan njih. Slobodan Boba Živojinović svojedobno je bio među najpopularnijim sportašima bivše Jugoslavije, veliki zavodnik 1991. godine oženio je Fahretu Jahić poznatiju kao Lepa Brena, možda i najveću pjevačku zvijezdu na prostorima nekadašnje državne tvorevine.

Danas je poznatiji kao 'Brenin muž', ali njegova je teniska karijera bila vrlo uspješna. Tako se Živojinović u razgovoru za Vice prisjetio meča s Johnom McEnroeom na Australian Openu 1985. godine i legendarne scene koja je obišla svijet.

  • +15
Lepa Brena i Boba Živojinović u NOI Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Pavlović

'McEnroe je vrlo inteligentan, kad je osjetio da ga imam i da preuzimam meč u svoje ruke odlučio me dekoncentrirati. Otišao je do suca, protestirao, svađao se s njime... Ja nisam želio biti dio te njegove predstave', započeo je Boba i nastavio:

'Otišao sam s terena, uzeo sendvič, da nešto prigrizem. Bilo mi je super, dobijem stolicu, sjednem i dignem noge... Bio sam gladan, dugo smo igrali. Neki Australac iz publike želio mi je dati i šampanjac, da zalijem... Zahvalio sam mu, moram nekako nastaviti meč... Nevjerojatno je kakav sam pljesak i energiju s tribina dobio u tim trenucima. A McEnroe se samo čudio. Kad smo se vratili na teren samo mi je rekao: 'Platit ćeš mi za ovo!'

No, priči tu nije kraj.

'E, onda ja odem do suca i kažem da mi McEnroe prijeti. Tu je skroz pukao i izgubio taj meč. Kasnije se nije pojavio na konferenciji za medije pa je dobio tri mjeseca suspenzije', uz osmijeh je prepričavao Živojinović.

U svojoj 11 godina dugoj profesionalnoj karijeri Živojinović je stigao tek do 19. mjesta ATP ljestvice. Sigurno da je vrijedio za puno više, no zdrav, sportski život, nije bio njegov forte.

'Pridržavao sam se koliko sam mogao (smijeh). Šalim se... Ali, znao sam pojesti pola janjeta i izaći na teren. Mislio sam, ako se dobro najedeš, dobro ćeš i igrati... Sad je sport neki potpuno drugačiji svijet. Pa ja sam bio poznat po tome da na teren izađem sa sendvičem, pa malo jedem, malo treniram. Tako sam se zagrijavao. Nažalost, tko zna kako bi bilo da sam imao nekoga da me usmjeri. Ja sam živio u uvjerenju: 'Ako pojedeš biftek, bit ćeš jak!', priznaje Boba Živojinović.

Prisjetio se kako mu je 1985. godine u Davis Cup meču protiv Australije koji se igrao u Splitu loptice skupljao - Goran Ivanišević. No, kasnije je Živojinović bio jedan od onih koji su našem osvajaču Wimbledona puno pomogli na početku karijere i usmjerili ga prema profesionalnom tenisu.

Živojinović je i danas vezan uz Hrvatsku, veliki je prijatelj s Brunom Orešarom, a dobar dio poslova stacioniran mu je ovdje, odmor najradije s obitelji provodi baš na našoj obali...