tursko prvenstvo

Bjelica se penje prema vrhu, Bešiktaš ne zna što ga je snašlo

17.09.2023 u 22:25

Bionic
Reading

U derbiju petog kola turskog nogometnog prvenstva Trabzonspor, kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, je pobijedio Bešiktaš sa 3-0.

U derbiju petog kola turskog nogometnog prvenstva Trabzonspor, kojeg vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, je pobijedio Bešiktaš sa 3-0.

Golove za Trabzonspor zabili su Paul Onuachu (29), Anastosios Bakasetas (42) i Edin Višća (62).

Za pobjednički sastav je cijeli susret igrao Filip Benković, dok Tonio Teklić nije ulazio u igru. Podsjetimo, za Trabzon igra i Mislav Oršić, no on je izvan stroja zbog teške ozljede koljena.

Za Bešiktaš je prvo poluvrijeme igrao Ante Rebić.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

U ranije odigranom susretu Fenerbahče je na stadionu Sukru Saracoglu pobijedio Antalyaspor sa 3-2, a za domaći sastav je debitirao vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković.

Počelo je loše po domaćina. Antalyaspor je u 31. minuti izveo brzu kontru, Poljak Adam Buksa je projurio pored domaćih stopera izbivši sam ispred Livakovića i sigurno zabio za 1-0.

Fenerbahče je izjednačio u završnici prvog dijela, a pogodak je postigao Edin Džeko. Bio je to njegov već šesti pogodak otkako je ljetos stigao iz Intera.

BiH napadač je sudjelovao i u akciji kod drugog gola asistiravši u 56. minuti Irfanu Kahveciju za 2-1. U 64. minuti je Buksa iskoristio pogrešku domaće obrane postigavši svoj drugi gol na utakmici.

Ipak, u 80. minuti je Buksin sunarodnjak Sebastian Szymanski na dodavanje Kahvecija donio pobjedu domaćinima.

Fener vodi na ljestvici sa 12 bodova i susretom manje, Galatasaray je drugi sa 10 bodova i također susretom manje, dok Rizespor na trećoj poziciji ima 10 bodova. Trabzonspor na četvrtoj poziciji ima devet bodova.

Standings provided by Sofascore