lavovi s atlasa

Bivši trener Dinama bez milosti je preko noći iz reprezentacije izbacio četiri najveće zvijezde: To sam trebao napraviti ranije...

02.10.2021 u 08:08

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić, nekadašnji trener Dinama i aktualni izbornik reprezentacije Maroka, objavio je spisak igrača na koje računa na utakmicama kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Vahin je odabir u Maroku izazvao nevjerojatne reakcije jer je izostavio četiri najveće zvijezde

Problem? Vaha Halilhodžić je s tog spiska izbacio nekoliko velikih zvijezda, pa tako u reprezentaciji Maroka više nisu Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Ajax), Adel Taarabt (Benfica) i Amine Harit (Marseille).

Sa Ziyechom je Vaha već neko vrijeme u žestokom sukobu. Palo je dosta teških riječi, a Halilhodžić je u medijima zvijezdu Chelseaja optužio za neprofesionalizam i odbijanje nastupa za reprezentaciju.

Na kraju ga je izbacio iz reprezentacije i ističe da mu je žao što to ranije nije napravio.

'Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne može prijeći', istakao je Halilhodžić koji je ovom odlukom navukao bijes marokanske nogometne javnosti i navijača. Koji su inače poprilično temperamentni...

No, Vaha tu nije stao s čistkom u redovima Lavova s Atlasa. Na popisu reprezentativaca nema ni zvijezde Ajaxa Noussaira Mazraouija.

'Prvi sam put u trenerskoj karijeri vidio da jedan reprezentativac odbija igrati i da se pretvara da je ozlijeđen. Liječnici su bili jasni da može igrati prijateljski susret s Ganom, ali je on to odbio. Potom je odbio i zagrijavati se te ući u igru jer je bio zamjena. Takvo ponašanje ne prihvaćam. Ili si 100 posto tu, ili nisi nikako', poručio je Halilhodžić u marokanskim medijima i dodao:

'Na posljednja dva okupljanja nije bio discipliniran. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerirati', kazao je ljutiti Vaha i zaključio:

'Ja sam taj koji bira igrače, iako se u Savezu često ne slažu sa mnom. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija ostaje iznad svega.'

Ziyech i Mazraoui neće igrati za reprezentaciju Maroka dok je Halilhodžić izbornik, a to je igrač Ajaxa javno objavio prije nekoliko dana.

'On nas ne želi u reprezentaciji. Zbog toga ni mi ne želimo igrati sve dok je on tu', poručio je Mazraoui.

Navijači Maroka su bijesni na bivšeg trenera Dinama i žele njegov odlazak s klupe. Vaha je reprezentaciju Maroka preuzeo u kolovozu 2019. godine i od tada je Lavove s Atlasa vodio na 23 utakmice. Ima 15 pobjeda, sedam remija i samo jedan poraz, u prijateljskoj utakmici protiv Gabona.