IMAO I POLITIČKIH PROBLEMA

Bivši svjetski prvak, kojeg je Modrić 'pogurao' iz Reala, s 34 godine odlučio prekinuti karijeru

22.03.2023 u 16:27

Bionic
Reading

Bivši njemački reprezentativac, svjetski prvak iz 2014., Mesut Özil, igrač turskog kluba Basaksehir, u srijedu je najavio povlačenje u mirovinu u dobi od 34 godine.

Bivši igrač Real Madrida i Arsenala bio je ključni član njemačke reprezentacije koja je osvojia Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Povukao se iz momčadi 2018. usred političke rasprave u Njemačkoj o priljevu migranata i nakon oštre reakcije zbog fotografije snimljene s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom, rekavši da se suočio s 'rasizmom i nepoštovanjem' zbog svog turskog podrijetla.

'Imao sam privilegiju biti profesionalni nogometaš već gotovo 17 godina i osjećam se nevjerojatno zahvalnim na prilici', napisao je Ozil na Instagramu.

U klupskoj karijerei osvojio je naslov španjolskog prvaka s Realom, a s Kraljevima je osvojio i Kup, odnosno superkup. S Werderom je bio pobjednik njemačkog Kupa, dok je čak četiri FA kupa osvojio u dresu Arsenala.

Inače, iz Reala je otišao nakon sezone 2012/13, odnosno premijerne Modrićeve na Santiago Bernabeuu, očito svjestan da bi ga Hrvat mogao izgurati iz momčadi.

Jer Özilova je primarna pozicija u veznom redu, baš kao i Modrićeva. S time da je Özil bio iskoristiv i na obje krilne pozicije.