'Studio HNL

Bivši sudac oštro nakon velikih propusta: Ne znam zbog čega to nije dosudio?

08.05.2023 u 14:05

Bionic
Reading

Zanimljivo je bilo 33. kolu SuperSport HNL-a, a sudeći po mišljenju stručnjaka bilo je i sudačkih propusta

Tako je u emisiji 'Studio HNL', koja se emitira na kanalu MAXSport, , bivši nogometni sudac Darko Cvitković bio poprilično direktan.

'U 33. kolu je suđenje bilo vrlo dobro, ako izuzmemo utakmicu Rijeka- Istra', kazao je na početku emisije Cvitković.

No, onda je krenuo s pogrešakama sudaca koje mu nisu jasne. Prva je na redu bila utakmica Osijek - Dinamo, na kojoj je glavni sudac bio Duje Strukan. Sporna je bila situacija iz 83. minute tj. prekršaj Moharramija na Lovriću. Na pitanje je li bio penal kazao je:

'Ne znam, nije mi jasno. Da se razumijemo, penala nema. Je li Moharrami njega vukao? Ovdje sam 45 godina i ne znam što bih rekao. Možda je sudac provjeravao s VAR-om je li kazneni udarac? Ne znam... Mogao je pustiti da se igra dalje, ne vidim prekršaj, možda kamera ne pokazuje...', kazao je Cvitković.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, posebna priča je utakmica Rijeka-Istra na kojoj je sudac bio Igor Pajač. U toj utakmici imao je što reći jer je bilo nekoliko sumnjivih situacija. Prva je ona iz 17. minuta i prvi žuti karton za Galileu.

'Nije čisto. Sudac stoji četiri, pet metara dalje. Čisti prekršaj nad igračem Istre. Trebao je zaustaviti igru i dosuditi prekršaj. Tu staje cijela priča. S obzirom da je pogriješio i pustio igru, igrač Istre napravio je prekršaj za opomenu, kojeg nije trebalo biti da je sudac dosudio prekršaj. Janković također radi prekršaj i trebao bi dobiti opomenu. Ne znam zbog čega Pajač to nije dosudio. Ispred njega, sve je čisto. Da ga hoću braniti, ne mogu. Ovdje je čista situacija', kazao je Cvitković koji je komentirao i 37. minuta tj. drugi žuti karton za Galileu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nema puno diskusije. Čisti prekršaj! Situacija za opomenu, druga, i isključujuća. Bila je obećavajuća akcija. Ali nije trebala biti druga, trebala je biti prva opomena.'

Posebna tema bio je detalj iz 70. minuta kad je sviran penal za Rijeku. Marušić i Obregon bili su u duelu…

'Ja sam to gledao par puta, usporeno. Tu je bio nekakav kontakt. Prekršaj je bio, sudac je bio blizu, komunicirao s VAR-om da je bilo kontakta i da ga je po nogama. Ja ću mu dati za pravo', dodao je Cvitković koji je komentirao i situaciju kad je Ercegu razbijena arkada nakon duela s Dilaverom.

Što je sve rekao i što je govorio ostalim utakmicama pogledajte u prilogu emisije 'Studio HNL'

Studio HNL 33. kolo 7.5.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport