Brzo su ušutjeli

Bivši Modrićev suigrač ispričao kako su podcijenili hrvatskog kapetana; Hrvata u Tottenhamu nitko nije doživio, a onda im je svima začepio usta

24.08.2021 u 18:30

Bionic
Reading

Alan Hutton je ispričao zanimljivu situaciju dok je s Lukom Modrićem igrao u Tottenhamu

Luka Modrić je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Prije tri godine, 2018., je osvojio i Zlatnu loptu i tako i službeno dokazao da je najbolji na svijetu. Modrićeva priča o usponu od trnja do zvijezda je sada poznata svima na svijetu, ali često u njegovoj karijeri stvari nisu bile lake.

Dosta ljudi nije vjerovalo u kapetana Hrvatske i motor Real Madrida, a jedan od tih je njegov bivši suigrač iz Tottenhama Alan Hutton. On je u nedavnom intervjuu za FourFourTwo priznao kako su igrači u Tottenhamu tada smatrali da je Modrić precijenjen i da neće uspjeti na najvišem nivou.

'Modriću je trebalo dosta dugo da se prilagodi na Englesku. Stigao je za negdje 16 milijuna funti što je vrlo velik novac za igrača iz hrvatske lige. Nije bio velik, snažan ni brz, a mučio se i s prilagodbom na brzinu i fizikalnost igre u Engleskoj', rekao je Hutton pa dodao:

'Prvih nekoliko tjedana je dio igrača u klubu govorilo kako nisu sigurni za njega, ali polako se počeo udomaćivati i sve se promijenilo. Odradio je prvu sezonu, a onda je zaista počeo izgledati kao da tu pripada. Uskoro smo ga gledali na utakmicama i treninzima i mislili: 'Vao, kakav vrhunski igrač', Mogao je kontrolirati utakmice i raditi stvari koje drugi nisu mogli.'

Hutton je pak bio impresioniran Garethom Baleom.

'Bale se baš isticao. Imao je 18 godina kad je došao, ali odmah se vidjelo da može postati superstar. Mislim da tada nisam shvaćao koliko je to bila dobra momčad', iskren je bio Hutton koji se lani umirovio u 35. godini.