SMOLČIĆ ZA TPORTAL

Bivši kapetan Rijeke zna što čeka Modre: To što sam doživio u Solunu...

14.03.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Pred Dinamovim nogometašima večeras (18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv) je uzvratna utakmica kod PAOK-a. Modri su u Solun došli s prednošću 2:0 te su u prilici na prepunom stadionu Toumba izboriti prolazak u četvrtfinale Konferencijske lige. Ali neće biti jednostavno, o čemu nam svjedoči Hrvoje Smolčić, koji je s Eintrachtom izgubio obje utakmice od PAOK-a u skupini Konferencijske lige

Bivši nogometaš, ali i kapetan Rijeke, a danas stoper Eintrachta iz Frankfurta, Hrvoje Smolčić ove je jeseni u dvije utakmice mogao osjetiti snagu grčkog PAOK-a.

Istina, u Solunu je utakmicu gledao s klupe dok je u Frankfurtu odradio svih 90 minuta. No njegova je momčad u oba okršaja doživjela poraze.

'To iskustvo igranja u Solunu uistinu je drugačije. I nigdje to nisam doživio. Doduše, ja sam sve gledao s klupe za pričuve, ali nevjerojatan je taj zanos, odnosno buka i atmosfera koju mogu napraviti PAOK-ovi navijači', prisjetio se na početku razgovora za tportal 23-godišnji Hrvoje, čiji brat blizanac Ivan i dalje nosi dres Rijeke.

'U Frankfurtu imamo dvostruko veći stadion i zbilja vjerne navijače, ali svi smo ostali iznenađeni doživljenim u Solunu. Gorjelo je sve, atmosfera je baš vatrena i ne znam jesam li doživio negdje takvo nešto', kaže Smolčić.

Nego, jeste li vi i Kristijan Jakić imali kakvih neugodnih situacija, jer znamo da su PAOK-ovi navijači pobratimljenim s Partizanovima, pa bi značilo i da im Hrvati nisu baš omiljeni?

'Ne, po tom pitanju nije bilo baš nikakvih neugodnosti. Ali činjenica je da navijači donose taj pritisak, tjeraju svoje igrače i na nepodopštine, pa je ta utakmica u Solunu bila vrlo nervozna, na rubu tučnjave. Stalno se nešto događa, a čak je i naš golman Trapp dobio crveni karton. Ta ludnica s tribina kao da se prenese na teren i onda samo čekate da nešto eskalira.'

PAOK je skupinu prošao sa svih šest pobjeda. Jeste li iznenađeni pobjedom Dinama u zagrebačkoj utakmici?

'Najiskrenije, mislio sam da će taj ogled završiti remijem. No Dinamo me ugodno iznenadio. I zbilja svaka čast Modrima na pobjedi. Istina, golovi su padali nakon grešaka PAOK-ovih igrača, ali trebalo ih je natjerati na te greške. I baš kao što smo mi bili favoriti, s time da smo u obje utakmice čak bili i bolji, PAOK je pobijedio u obje. Dakle vjerujem da Dinamo može do konačnog uspjeha.'

Ali ne bi smio srljati. Ipak ima dva gola prednosti.

'Slažem se. Prednost je lijepa, ali nije opet toliko velika. Tim prije ako PAOK rano zabije gol. Onda bi moglo biti svega.'

Od koga u PAOK-u leži najveća opasnost?

'Protiv nas su odlično odigrali Živković i Taison. No PAOK je odlično posložena momčad na svim pozicijama. Kompaktni su, borbeni i agresivni. Ali svim srcem želim da Dinamo prođe jer je hrvatski klub i doprinosi koeficijentu hrvatskog nogometa. Ali to će biti pomoć i mojoj Rijeci zato što će se Dinamo morati koncentrirati i na to natjecanje, a ne samo na HNL', iskren je bio Smolčić.

  • +72
Dinamo - PAOK Solun (prva utakmica 1/8 finala Konferencijske lige) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL