VEJIĆ POSVE ISKRENO

Bivši kapetan Hajduka: U normalnom klubu informacije ostanu unutar četiri zida

24.09.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobjedom 1:0 nad Lokomotivom privremeno su 'kupili mir'. Već sljedećeg vikenda, točnije u nedjelju od 18 sati (MAXsport 1), na Poljudu igraju derbi protiv Dinama, pa su ova tri boda koja je donio Sahiti prekrasnim golom, vratili optimizam. Međutim, bivši kapetan Hajduka Hrvoje Vejić upozorava....

Bivši kapetan Hajduka, Hrvoje Vejić, koji je s Bilima slavio posljednji naslov prvaka, još tamo 2005. godine, kolumnist je Dalmatinskog portala, a jedina tema mu je - naravno - Hajduk.

Prenosimo nekoliko citata vezanih uz stanje u klubu, subotnju pobjedu nad Lokomotivom, ali i najavu derbija s Dinamom.

'Super važna pobjeda, ništa sinoć nije bilo bitno osim rezultata i tri boda koja smo nakon teških 90 minuta uspjeli ostaviti na kontu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nakon svega što se događalo u protekla dva tjedna, nakon milijun informacija koje u normalnom klubu ostanu unutar četiri zida svlačionice, dočekali smo utakmicu u kojoj je pobjeda jednostavno bila imperativ. A imperativ sam po sebi nosi veliki grč, koji je bio prisutan i vidljiv tijekom cijelog prvog poluvremena jer je Lokomotiva u tom razdoblju bila više nego ravnopravan suparnik....

Do promjene stanja na terenu dolazi ulaskom Žapera, koji je u debiju igrao značajnu ulogu i pokazao da će biti bitan igrač u momčadi. U dotad pospani Hajduk unio je energiju i kvalitetu, i odnos snaga na terenu se promijenio. 'Bijeli' su počeli dominirati, u 64. minuti napokon smislena akcija kakve želimo gledati puno češće. Nekoliko proigravanja iz prve, Livaja izlazi sam, puca, ali Čavlina spektakularno brani.

Ovakve utakmice rješava trenutak inspiracije pojedinca. Sahiti je nakon izlaska Dajakua prešao na lijevu stranu, što je donijelo potez koji je riješio utakmicu, sjajan potez Emira....

Najdojmljivije u sinoćnjoj utakmici je bilo slavlje naših igrača. Točno se vidjelo koliko im je stalo do pobjede i koliko im je taj gol značio. I to je dobro, to budi optimizam, za razliku od govora tijela iz prošle utakmice u Gorici, kad su izgledali doslovno kao da ih boli neka stvar.

Kupili smo mir pred derbi i to je jedino bitno. Vratili se pobjedama i ostali na vrhu. Ako je kriza i morala doći, a realno je da se dogodi, bolje da je bila sad nego poslije. Pobjeda u derbiju ponovo vraća euforiju i to je ono zašto volimo Hajduk. Nitko na svijetu ne ide brže od vrha do dna i nazad. Roller coaster, to smo mi. I guštamo u tom ludilu'.

  • +37
Hajduk - Lokomotiva (9. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažetak utakmice Hajduk - Lokomotiva 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Više pronađite OVDJE.

Standings provided by Sofascore