viduka kao investitor

Bivši igrač Dinama, Newcastlea i Leedsa, mogao bi ulagati u dubrovački sport, a komentirao je i Dalićevu momčad: Nisam odavno vidio takvu Hrvatsku

13.07.2022 u 14:19

Bionic
Reading

Australac hrvatskih korijena, Mark Viduka, tijekom svoje bogate igračke karijere, između ostalih, nosio je i dres tadašnje Croatije, današnjeg Dinama. Ove srijede 'snimljen' je u Dubrovniku, a potom je do novinara stigla informacija o temi sastanka s gradskim vijećnikom Perom Vićanom

'Gospodin Viduka je moj dugogodišnji poznanik i usuđujem se reći prijatelj. Naravno, razgovaramo. Nezaobilazna tema je nogomet. Nezaobilazna tema je i GOŠK Dubrovnik 1919. gdje on pokazuje određeni interes u svezi budućnosti tog kluba, jer on je stanovnik Grada, ima određene nekretnine na području našega Grada, a s druge strane želio je saznati od mene što se događa s najavljenim projektom Arene Lapad, što nije više tajna jer ide na sjednicu Gradskog vijeća', rekao je Pero Vićan za dubrovačkidnevnik.hr.

Gradski vijećnik objasnio je kako se u Dubrovniku u skorije vrijeme očekuju investicije.

'Raspisuju se javni međunarodni poziv za izgradnju Arene Dubrovnik, a s obzirom na njegova poznanstva u Australiji i drugom dijelu zapadnog svijeta interesira se za taj projekt i što će se tu oko njega događati. Ovo je bio jedan ugodan susret, da je više investitora i ljudi kao što je gospodin Viduka, u Gradu i u okolici u našoj Županiji i druge bi stvari bile bolje', dodao je Vićan.

Mark Viduka pak objasnio je kako je uz Dubrovnik, u kojem ima i svoju nekretninu, vezan već 20-tak godina, a onda i otkrio što bi Dubrovnik mogao postati jednog dana.

'Mislim da Dubrovnik ima jako puno potencijala, pogotovo, recimo, za dovest klubove, možda iz Premier lige, možda bi se čak uz lijepi teren mogli stvoriti uvjeti i za pripreme klubova. Moje je mišljenje da je šteta što se nije izgradio taj golf teren jer to bi stavilo Dubrovnik na mapu što se tiče sportskih sadržaja, ali možda će se u budućnosti napraviti, ja se nadam', dodao je Viduka te za kraj prokomentirao i lipanjske prezentacije hrvatske nogometne reprezentacije, koju krajem godine očekuje nastup na SP-u u Kataru.

'Hrvatska je s Francuskom zadnji put odlično odigrala tu utakmicu, nisam ih vidio odavno da su odigrali tako kvalitetnu utakmicu, pa prije toga s Danskom i s Francuskom na Poljudu su isto odigrali dobre utakmice. Malo će biti čudno ovo prvenstvo s obzirom na to da se neće održavati u ljetnom period'.

Cijeli razgovor s Markom Vidukom pročitajte OVDJE.