15 utakmica, jedna pobjeda

Bivši engleski izbornik kojem su Hrvatska i Bilić ostali u najgorem sjećanju, opet dobio otkaz

01.04.2019 u 16:47

Bionic
Reading

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren (57) dobio je otkaz na klupi engleskog drugoligaša Queens Park Rangersa nakon serije loših rezultata

QPR je pod McClarenovim vodstvom u posljednjih 15 kola upisao samo jednu pobjedu i potonuo na 17. mjesto Championshipa s osam bodova više od zone ispadanja.

'Želimo se zahvaliti McClarenu na svemu što je učinio za naš klub. Mi smo u periodu tranzicije, ispred nas su novi izazovi i ovo je bio pravi trenutak kako bi podvukli crtu i vidjeli kako dalje,' poručili su s Loftus Rpada.

McLaren je londonski klub vodio 11 mjeseci, a prije toga je trenirao Derby County, Newcastle United, Twente, Nottingham Forest, Wolfsburg i Middlesbrough.

Od svibnja 2006. do prosinca 2007. je vodio englesku reprezentaciju, a otkaz je dobio nakon poraza od Hrvatske (2:3) na Wembleyju zbog kojeg su Englezi ostali bez plasmana na EURO 2008. godine.

S te utakmice prati ga i nadimak ' budala s kišoranom', jer dok je Bilić kiši prkosio samo s kapom, engleski izbornik uz aut-liniju šetao je s kišoranom.

Moramo dodati da je McLaren bio i na klupi Engleza kada je Hrvatska u Zagrebu, u istim kvalifikacijama, upisala pobjedu 2:0.