'PAO' POTPIS

Bivši dinamovac i hajdukovac u srcu, riješio sve dileme i zna gdje nastavlja karijeru

21.06.2023 u 11:51

Bionic
Reading

Prošlog ljeta stigao je u Bolognu na posudbu iz moskovskog Dinama, a ovog utorka Nikola Moro dogovorio je nastavak suradnje s talijanskim prvoligašem

Nikola Moro, splitsko dijete, koje je preko Solina stiglo do dresa zagrebačkog Dinama, u ljeto 2020. godine preselio je u imenjaka iz Moskve.

No, nakon ruske invazije na Ukrajinu, i Moro je poput većine drugih ne-ruskih igrača tražio način kako se vratiti na Zapad. I onda je prošlog ljeta sreću pronašao u Bologni, gdje je stigao na jednogodišnju posudbu.

Prošlog proljeća bio je i na Dalićevom popisu za prijateljski turnir u Dohi, čime je potvrđeno da Moro ima i predispozicija za igranjem među Vatrenima.

U sezoni koja je iza nas, Moro je u Serie A igrao u 26 utakmica, u 12 ih počinjao kao starter, a zabio je i jedan gol. Sve to očito je bilo dovoljno da mu klub produži suradnju, što je svakako odlična vijest, jer pripreme će krenuti vrlo brzo a igraču je najvažnije znati za koga će igrati i u gdje se boriti za mjesto u momčadi.

Inače tijekom prosinca, kada je u Splitu održan memorijalni turnir ?Četiri kafića' u čast preminulog Dina Petrinovića, na kojem je i izabran za najboljeg igrača, Moru su pitali bi li se vratio u Hajduk.

'Ljudi znaju da mi srce kuca za Hajduka. Ali sada sam tu gdje jesam. Vidjet ćemo što budućnost nosi. 'Ne skrivam ništa. Želim da sve ide svojim putem. Ne želim se opterećivati ni s čim.'