mijenjajte pravila

Bivša najbolja igračica svijeta proživljavala pravu dramu; pozlilo joj je i izgledala je loše, a nakon meča izgubila je živce zbog jednog pitanja novinara

09.02.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Bjeloruska tenisačica Victoria Azarenka, dvostruka pobjednica turnira u Melbourneu te bivša prva igračica svijeta, na iznenađenje mnogih ispala u prvom kolu Australian Opena

Nakon što je 31-godišnja Victoria Azarenka ispala već u prvom kolu Australian Opena od Amerikanke Jessice Pegule, nakon meča nije željela otkriti detalje zašto je odlučila prekinuti meč pred kraj drugog seta. Prvi set je Azarenka izgubila 7-5, a u drugom je sucu dala signal kako ne može nastaviti meč (gubila je 4-2) jer joj je pozlilo. Izgledala je jako loše…

Tijekom meča je dala do znanja da otežano diše i vidjelo se kako joj nije dobro, a kada je dala signal da više ne može nastaviti meč, glavni sudac je odmah pozvao liječnika kako bi joj pomogao.

Nema sumnje kako je važnu ulogu imala i nepodnošljiva sparina, ali je nakon pomoćni liječnika ipak odlučila nastaviti meč koji je ubrzo izgubila s 2-0 u setovima, 7-5, 6-4.

Nakon meča sve novinare zanimalo je što joj se dogodilo i je li imala nekih zdravstvenih problema prije meča, a temperamentna Azarenka tu je pukla i svašta je izgovorila:

'Stvarno ne znam zašto se raspitujete o zdravlju igrača? Sve će to izaći na internetu i ljudi će govoriti i suditi po tome. Zaista ne razumijem zašto uopće postoji pravilo da morate iznositi medicinski razlog kad ste bolesni, ozlijeđeni ili što već…', kazala je vidno uzbuđena Azarenka dodavši.

'Iskreno, mišljenja sam kako bi to trebalo promijeniti, osim ako neki igrači žele govoriti o tome. U tom slučaju to je ok. Ne bi smjela biti obaveza govoriti o svojim zdravstvenim problemima, a poznato je da zakonski liječnici ne smiju otkrivati nikakve informacije. Mislim da bi se pravila trebala mijenjati', dodala je Azarenka kojoj poraz na otvaranju prvog Grand Slam turnira nije najbolje legao.

Njoj je sigurno najteže što nije mogla dati svoj maksimum jer ipak je bila jedna od nositeljica na ovom prestižnom turniru. A onda je stiglo pitanje zbog kojeg je izgubila živce.