KRAH S 26 GODINA

Bio je nogometni dragulj, a sada prodaje usisavače!

20.11.2015 u 13:36

Bionic
Reading

Američki nogometaš Freddy Adu bio je svojedobno jedan od najvećih mladih svjetskih talenata, no karijera mu je krenula nizbrdo, a njegovo niskobudžetno reklamiranje usisavača na Twitteru otkrilo je na kakvim je trenutno niskim granama...

Iako ima tek 26 godina, Adu spada u kategoriju propalih nogometaša. Velika je to šteta, jer su ga prije desetak godina smatrali jednim od najvećih nogometnih talenata.

Sa 16 godina postao je Freddy najmlađi strijelac američkog MLS-a, a također u to doba i najmlađi debitant u američkoj seniorskoj nogometnoj reprezentaciji. Opisivali su ga kao 'sljedećeg Pelea'. Međutim, za dva milijuna dolara doveden je 2007. godine u Benficu i tu je sve krenulo nizbrdo.

Nije se naigrao u Portugalu. Monaco, Belenenses, Aris, Rizespor pa čak i srpska Jagodina bili su njegove europske avanture, no nigdje nije zablistao pa se vratio u Ameriku.

Trenutno nastupa za Tampa Bay Rowdies koji nije dio MLS-a, ali niti za njih više nije dovoljno dobar i igra vrlo rijetko.

Adu polako čini se otpisuje svoju karijeru, a nedavno je na Twitteru reklamirao jedan model usisavača. To je izazvalo ismijavanje na društvenim mrežama, ali i žaljenje, jer propao je talent od kojeg je SAD mnogo očekivao...