KRIZA SINJSKOG DIJAMANTA

Bio je miljenik Torcide i cijelog Splita, ali karijera je krenula nizbrdo!

16.03.2017 u 17:14

Bionic
Reading

Njemački drugoligaš Greuther Fürth usred sezone raskinuo je ugovor s bivšim Hajdukovim napadačem Antom Vukušićem kojem je karijera nakon odlaska iz Splita zaista krenula nizbrdo...

Zvali su ga Sinjski dijamant, Torcida ga je jako voljela, a za Hajduk je u dramatičnom dvoboju Europske lige protiv Anderlechta u sudačkoj nadoknadi na Poljudu zabio pobjednički pogodak 2010. godine, što je ostalo u sjećanju navijačima sve do danas.

Vukušić je 2012. godine za 3.8 milijuna eura napustio Split i karijeru nastavio u Pescari, ali u njoj gotovo da uopće nije igrao. Slan je na posudbu u Švicarsku i Belgiju gdje također nije ostavio dublji trag, da bi prošle sezone prešao u njemački drugoligaš Greuther Fürth.

Prošle je sezone uspio zabiti dva pogotka, ali ove je odigrao samo sedam utakmica i nije se niti jednom upisao u listu strijelaca, da bi ove srijede njemački klub objavio kako je usred sezone prekinut ugovor s hrvatskim napadačem.

Ante danas ima 25 godina i još ga se može smatrati mladim nogometašem, ali čini se kao u nekom prošlom vijeku doba kad je bio iznimno cijenjeni splitski talent koji je kucao na vrata reprezentacije. Možda bi mu sada bilo najbolje vratiti se kući i karijeru nastaviti u MAXtv Prvoj ligi. Možda bi baš u Hrvatskoj uspio oživjeti svoju karijeru...