propali potencijal

Bio je jedan od najvećih hrvatskih talenata, a sad karijeru spašava u klubu iz četvrte lige

04.07.2018 u 17:27

Bionic
Reading

Anas Sharbini (31) nije nestao, no njegova je karijera - barem ona na vrhunskom nivou - odavno završena. Sharbini je svojedobno bio jedan od najvećih hrvatskih talenata, očekivalo se da će napraviti veliku karijeru, a sada je u 31. godini potpisao za NK Grobničan

Anas Sharbini karijeru je započeo u Rijeci, na Kantridi se afirmirao te je 2009. godine kao tada ponajbolji igrač HNL-a, s bratom Ahmadom za odštetu od dva milijuna eura otišao u Hajduk.

No, na Poljudu se nije iskazao, dapače u dresu Hajduka je nazadovao, bio je to očiti pad u njegovoj karijeri. 'Spasio' se 2012. godine kad odlazi u Ittihad iz Saudijske Arabije, no nakon samo jedne sezone vraća se u Rijeku iz koje je nakratko završio u turskom prvoligašu Osmanlisporu u čijim se redovima nije naigrao... Nakon povratka na Rujevicu Anas Sharbini ispao je iz kombinacija Matjaža Keka, pa je s Rijekom ušao i u spor oko ugovora. Zbog toga nije odigrao niti jednu utakmicu dvije i pol godine.

Kako mu je ugovor s Rijekom sada istekao, Sharbini je konačno potpisao za novi klub. Iako su mnogi mislili da će se oprostiti od profesionalnog nogometa, Anas je sve iznenadio i potpisao ugovor s NK Grobničan, klubom koji se natječe u Četvrtoj HNL.

  • +11
Anas Sharbini Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi / CROPIX

Treba istaknuti kako je Anas Sharbini odigrao i tri utakmice za reprezentaciju Hrvatske i postigao dva gola, od toga jedan Argentini u našem porazu 2:1 na utakmici koju smo krajem 2014. godine igrali u Londonu.

Kako god bilo, Anas Sharbini bio je jedan od najvećih hrvatskih nogometnih talenata, no nikad nije 'isplivao'. Realno, prvenstveno svojom zaslugom nije iskoristio svoj potencijal. Sada u 31. godini pokušat će se vratiti u redovima kluba iz četvrte lige. Sretno ti bilo, Anase!