digao ruke od karijere?

Bio je jedan od najtraženijih nogometaša svijeta, a danas je dotaknuo dno!

30.03.2018 u 09:06

Bionic
Reading

Nizozemski krilni napadač Ibrahim Afellay proživljava najteže trenutke svoje karijere nakon što ga je trener Stoke Cityja Paul Lambert izbacio iz momčad zbog nezalaganja na treningu i lošeg utjecaja na suigrače...

Ovaj 31-godišnji krilni napadač svojedobno je bio izuzetno tražena mlada zvijezda na nogometnom tržištu, a uspješno ga je ugrabila Barcelona 2011. godine.

  • +3
Burnley protiv Stokea Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, na Camp Nou se nije naigrao, jer ga je teška ozljeda koljena ostavila dugo izvan travnjaka i nikad se od nje u potpunosti nije oporavio.

Nakon posudbi u Schalkeu i Olympiacosu odlučili su ga Katalonci prodati Stoke Cityju 2015. godine, a tamo su se nastavile ozljede i potpuno je igrački potonuo. U svojoj prvoj sezoni uspio je zabiti dva gola u Premiershipu, a zatim u sljedeće dvije niti jedan, s tim da je sve rjeđe i rjeđe igrao.

Ovih dana Affelay je dotaknuo dno, jer ga je trener Paul Lambert odlučio udaljiti iz momčadi, zbog nezalaganja na treningu i lošeg utjecaja na suigrače.

'Ako trener misli da tako treba riješiti ovaj problem, mi ga podržavamo,' izjavio je predsjednik kluba Peter Coates, svjestan da je Stoke u borbi za opstanak i spasiti se može samo maksimalnim angažmanom svih igrača.

Što se Afellayja tiče, on je svojim ponašanjem pokazao da polako diže ruke od karijere koja je mogla biti briljantna, ali stvari su kao i kod njegovog sunarodnjaka Rafaela van der Vaarta krenule nizbrdo, a do novog uspona nikad nije došlo...