Cantona sings Eric

Bio je jedan od najboljih nogometaša svog vremena, a sad se bacio u pjevačke vode

04.11.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon nogometa, glume i slikanja, Eric Cantona, bivša zvijezda Manchester Uniteda, krenuo je na koncertnu turneju održavši prvi koncert u Lyonu

Za svoj prvi koncert u Francuskoj nakon Engleske i Irske, nogometna legenda je u petak navečer u Lyonu otpjevala, čas na engleskom, čas na francuskom, dvadesetak svojih skladbi s rockerskim i melankoličnim naglascima.

U malom kazalištu Comédie Odéon, Eric Cantona, u crvenim sportskim cipelama i hlačama, dugom crnom kaputu i malom šeširu, nastupio je pred oduševljenom publikom. Nakon pohoda u glazbeni svijet s drugim umjetnicima, Cantona se u dobi od 57 godina sada upustio u pjevačke vode, uz samo dva glazbenika, pijanista i violončelista, koji prate njegov hrapav glas.

'Radim ovo za pozornicu i za publiku. To mi je zadovoljstvo. Na pozornici postajem netko drugi', kazao je je bivši francuski reprezentativac. Njegova turneja 'Cantona sings Eric' je započela krajem listopada u Manchesteru, gradu koji ga je okrunio kraljem nogometa između 1992. i 1997., a uskoro će ga odvesti u Ženevu, Marseille i Pariz, prije druge turneje planirane za proljeće 2024.

Četiri pjesme dostupne su na društvenim platformama, a live album od dvadesetak pjesama trebao bi biti objavljen na kraju dvije turneje.

Glazba nije nepoznato područje za Erica Cantonu koji se, otkako je napustio teren, istaknuo prije svega na filmskim platnima, posebice u 'Looking for Eric' britanskog redatelja Kena Loacha.U Francuskoj se njegov glas već čuo u grupi Dionysos, u pjesmama Bernarda Lavilliersa ili Rachida Tahe.

Nogometni genij kao uzore navodi Leonarda Cohena, Nicka Cavea i Toma Waitsa.

'Sviđaju mi ​​se jer su osobnosti, a ja želim biti osobnost', kaže legendarni Eric Cantona.