ZVUČNO POJAČANJE

Bio je igrač Dinama, osvajao je trofeje u BiH, ali i s beogradskim Partizanom, a sada je igrač Zadra

02.03.2023 u 18:07

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački reprezentativac, koji je dres Zmajeva nosio 11 puta, Goran Zakarić, postao je član Zadra, kluba koji se natječe u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, to jest u Trećoj nogometnoj ligi - Jug

Goran Zakarić rođen je u Gradiški (BiH), igra na poziciji desnog krila. Njegova trenutna tržišna vrijednost prema transfermarktu iznosi 300 tisuća eura, igrao je i za reprezentaciju BiH za koju je upisao 11 nastupa.

U dosadašnjem dijelu karijere igrao je za Kozaru Gradiška, Široki Brijeg, bio je i igrač zagrebačkog Dinama ali Modri dres nije ni jednom nosio, zatim za Lokomotivu, Zrinjski Mostar, Slaven Belupo, Željezničar Sarajevo, Partizan Beograd, rumunjsku Universitatea Craiova, saudijski Ohod Al-Medina i Borac Banja Luka.

Zakarić je 2016. i 2021. s mostarskim Zrinjskim i banjalučkim Borcem osvojio Premijer ligu Bosne i Hercegovine, dok je s Partizanom i sarajevskim Željezničarom 2019. i 2021. osvojio Kup Srbije, odnosno Kup Bosne i Hercegovine.

Dva puta je izabran za najboljeg igrača Premijer lige, pa mu bosansko-hercegovački sportski mediji znaju tepati kao 'jednom od najboljih krilnih napadača u povijesti Premijer lige'.

Od 1. siječnja je bez kluba te je (bio) zanimljiv na nogometnom tržištu. Bila je opcija odlaska u FK Slobodu, klub iz prvog ranga BiH nogometa, no on je ipak izabrao Zadar.

'Supruga mi je Zadranka, starija kćerka ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru.Lako sam našao zajednički jezik s ljudima iz kluba. Zadar je dugoročni projekt kojem mogu pomoći svojim iskustvom', izjavio je Zakarić za Zadarski.hr nakon potpisa za ovaj klub.