all star vikend

Bio je Detroitov prvi izbor na draftu, a sada je uzeo i MVP nagradu na turniru mladih zvijezda

19.02.2022 u 12:02

Bionic
Reading

U noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu u Clevelandu će se odigrati NBA All-Star utakmica. Jedna od najava tog dvoboja bio je mini-turnir mladih zvijezda NBA lige.

U čast proslave 75 godina NBA lige taj se susret odigrao u novom formatu, točnije, 24 košarkaša prve i druge godine u ligi te još četiri odabrana igrača Razvojne lige, popunila su četiri momčadi koje su prvo igrala polufinalne utakmice do 50 poena, a potom i finale do 25 koševa.

Momčadi su nazvane po nekadašnjim NBA uglednicima koji su ih vodili pa su se tako za naslov borile momčad Gary Payton, Isiah Thomas, James Worthy i Rick Barry.

U polufinalima je Thomasova momčad svladala Worthyjevu 50:49 slobodnim bacanjima Desmonda Banea, dok je Barryjev sastav bio bolji od Paytonove momčadi 50:48.

U finalu je, pak, momčad Ricka Barryja bila bolja od Thomasovog tima 25:20, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Cade Cunningham iz pobjedničkog sastava koji je u polufinalu ubacio 13, a u finalnom susretu pet poena. Inače, Cunningham je odlučio pobjednika u finalu pogođenom tricom i potom asistencijom.

Ukupno je turnir završio s 18 poena, sedam skokova, devet asistencija te po dvije blokade i ukradene lopte.

Prošle godine Detroit je na NBA draftu Cunninghama uzeo kao prvi izbor.