IMA SMISLA

Biliću se rugaju na Otoku: Zato si doveo razbijača u momčad?

11.08.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Nakon impresivne pobjede protiv Arsenala, Slaven Bilić iznenadio je englesku javnost dovođenjem kontroverznog Joeyja Bartona u ekipu. Na Otoku se pitaju je li to napravio da bi izbjegao 'Fair Play' ulazak u Europsku ligu koji mu je ovog ljeta poremetio planove?

Bilićev boravak u Londonu počeo je burno, od žestokih kritika nakon mučenja s malteškom Birkirkarom te ispadanja od rumunjske Astre, do velike slave nakon trijumfa protiv Arsenala na Emiratesu.

Hrvatski strateg ove je nedjelje činilo se kupio mir impresivnom pobjedom u gradskom derbiju, ali već sljedeći dan ponovo su se uzburkale vode oko West Hama. Naime, vijest da će klub angažirati 32-godišnjeg Joeyja Bartona, prilično prljavog nogometaša koji nije svetac ni izvan terena, iznenadila je javnost.

Naravno, mnogi se pitaju zna li Bilić što radi, no naš bivši izbornik očito je uvjeren da mu treba jedan razbijač u ekipi te smatra kako mu neće destabilizirati momčad, ako zbog ničeg drugog, onda zbog zahvalnosti što mu je spasio karijeru, jer pitanje je tko bi ga drugi htio angažirati.

Na račun Bilića počele su kružiti i šale. Najbolja od njih kaže da se Slaven Bilić odlučio dovesti Bartona jer ne želi ponovo biti nagrađen od Uefe zbog 'Fair Playa', kao prošle sezone.


Podsjetimo, na temelju 'uzornog ponašanja' na terenu West Ham je dobio pravo igrati Europsku ligu, ali morao je krenuti od 1. pretkola. To je potpuno poremetilo pripreme Slavenu Biliću i završilo debaklom protiv Astre.

Šala ili ne, s Bartonom West Ham sigurno neće dobiti nagradna europska pretkola pa se slična komplikacija ne može ponoviti...