čistka na maksimiru

Bili su suigrači, ali Dario Šimić ga se odrekao pa legenda Dinama odlazi iz kluba

23.05.2023 u 20:31

Bionic
Reading

Nema mira na Maksimiru, novi član Uprave za sport Dario Šimić započeo je rekonstrukciju klupskih struktura, a prva je na redu Omladinska škola koju je do sada vodio njegov nekadašnji suigrač iz Dinama i reprezentacije Tomislav Butina

Prva 'žrtva' najavljene i očekivane čistke u Dinamu je legenda kluba, Tomislav Butina. Golman koji je 223 puta branio u službenim utakmicama za 'modre' na samom je početku 2022. godine preuzeo ulogu direktora Nogometne škole GNK Dinamo.

No, njegovom je mandatu sad došao kraj, ugovor mu završava 30. lipnja, a Dinamo mu novi neće ponuditi!

Butina je tako postao kolateralna žrtva jer je pad Dinamove nogometne škole počeo prije njegovog dolaska, no dojam je kako je komunikacija s novim članom Uprave za sport Darijem Šimićem još ranije negdje 'pukla' te je razlaz bio jedino rješenje.

Šimić se tako 'elegantno' riješio svog nekadašnjeg suigrača iz Dinama i hrvatske reprezentacije, legendarni golman napušta Maksimir, a službeno nije dobio otkaz nego mu jednostavno nije ponuđen novi ugovor...

Navodno će i ostali treneri koji rade u Omladinskoj školi Dinama na kraju sezone dobiti otkaze, a glavni kandidat za novog šefa Nogometne škole je Marko Marić, bivši Dinamov igrač, sin golmana Zvonka Marića i nekadašnji pomoćnik Zlatka Kranjčara, te kasnije i Ivana Leke u Kini.

Promjene na Maksimiru krenule su od Omladinske škole, a navodno se spremaju i novi 'šokovi'.